Hyväntekeväisyyttä tämä maa tarvitsee.

Blogi, perjantaina 09.11.2012

Usein tuntuu, että tässä maassa on paljon sellaisia ihmisiä jotka ajattelevat, että on parasta on lähin omainen on viranomainen. Jopa osa puolueista ajattelee suurin piirtein näin. 

Itse olen toista mieltä. Minusta tämä maa tarvitsee paljon enemmän tällä hetkellä läheisten välittämistä omistaan ja meidän jokaisen välittämistä muista. Sellaisia ihan pieniä tavallisia arjen asioita.

Tänään vietetään Nenäpäivää. Hauskalla tavalla siinäkin välitetään toisista. Toisista hieman kauempanakin. Kannustankin teistä jokaista osallistumaan Nenäpäiväänkin. Yksi hyvä tiimi keräämässä rahaa hyväntekeväisyyteen on Lopen Lukion Nenäpäivä-tiimi. Tästä pääset auttamaan maailman hädässä olevia heidän kauttaa: Lopen Lukion Nenäpäivä-tiimi.

Tässä linkki myös kahteen Huuto.netin Nenäpäivän keräyksen kohteeseen. Ben Zyskowiczin kanssa lahjoitimme hyvään tarkoitukseen kaksi Janne Markkasen sarjakuvataulua. Käykääpä katsomassa ja huutamassa: 1. Ben Zyskowicz ja 2. Timo Heinonen & Jyri Häkämies.

Nenäpäivänä kerätään siis varoja kehitysmaiden lasten hyväksi. Päivän pääjärjestäjänä on on Ylen Hyvä säätiö, johon kuuluu yhdeksän Suomen merkittävintä avustusjärjestöä sekä Yleisradio. Mukana ovat Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Suomen UNICEF, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi säätiö, Suomen Lähetysseura, Fida International, Solidaarisuus ja Suomen Ammttiliittojen Solidaarisuuskeskus. Tänä vuonna mukana on myös muuten Suomen Partiolaiset ry.

Ota haaste vastaan.

Ja ihan muutenkin voi tehdä tänäänkin pienen välittämisen teon. Kohde voi olla ihan lähelläkin. Vaikkapa omassa perheessä, isovanhemmat tai yllätä ystäväsi tai työkaverisi työpaikalla. Arjen pienellä teolla.

….

Mukava päivä takana. Nyt perhe kotona ja kaikki neljä yhdessä. Se on jo onnea ja laittaa osaltaan ajattelemaan myös Nenäpäivää ja tämän vuoden kohdetta eli lapsia ympäri maailmaa. Kaikilla ei ole asiat hyvin ei lainkaan. Ei edes täällä Suomessa saatikka Afrikassa ja monessa muussa paikassa. Otetaan siis osaa Nenäpäivään. Hieno Ylen Nenäpäivä Gaala nyt menossa ja sitä tässä tunnelmoidaan.

….

Tänään on pakko ”keskeyttää” isyysvapaa sen verran, että onnittelen hyvää ystävääni ja kollegani Jyri Häkämiestä uudesta pestistä EK:n johdossa. Onnea myös Jan Vapaavuorelle Superministerin salkusta. Jannesta saamme erinomaisen ja osaavan jatkajan Jyrin työlle.

Jannen siirtyminen ministeriksi aiheuttaa myös muutoksia eduskuntaryhmämme johdossa. Toivon, että vieruskaverini Petteri Orpo ottaa tehtävän vastaan ja ryhtyy johtamaan eduskuntaryhmäämme. Olisi siihen ehdottomasti paras tekijä. Petteriltä näin vapautunee kolmannen varapuheenjohtajan paikka. Myönnän, että paikka kiinnostaa ja varsinkin kun tänään sain useammankin puhelinsoiton ulkomaita myöten ja minua siihen kannustettiin. Siis kannustettiin lähtemään kisaamaan paikasta. En vielä lupaa, mutta sen lupaan, että harkitsen vakavasti ja käyn hieman keskustelua. Jos osaamistani ja tekemistäni toivotaan laajasti niin en tässäkään työtä pelkää. Kerron.

Mutta tottakai tuon tason houkuttelut lämmittävät mieltä ja saavat hyvä fiiliksen. Työni ja tekemiseni on siis huomattu.

Mutta nyt palaan isyysvapaalle. Tämä on muuten ihmisen parasta aikaa. Tänään kollegallani Sanni Grahn-Laasoselle Hämeen Sanomissa aivan erinomaisen hyvä kolumni isyydestä, isänä olemisesta ja isyysvapaasta. Kannattaa ehdottomasti lukea. Sanni totesi suurin piirtein niin, että ”ei kukaan varmastikaan kadu sitä aikaa jonka lapsiensa kanssa joskus vietti, mutta moni on katunut sitä, että ei aikaa lapsille antanut”. Hyvä ohje itse kullekin.

 

Kommentit