Hyvää pääsiäisen jatkoa – Ja Petterin salaisella reseptillä marinadia kuusipeuralle

Blogi, maanantaina 05.04.2021

Hiljainen viikko; pitkäperjantai, pääsiäissunnuntai ja tänään toinen pääsiäispäivä. Valoa kohti siis mennään ja kevättä. Eilinen keväisen aurinkoinen ja kaunis kevätpäivä vaihtui tänään aamun kesään sateeseen. Vihreyttä sekin luontoon tuo ja viimeiset lumet saavat nyt mennä. Luonto heräilee aikamoisella vauhdilla uuteen kasvukauteen.

Pääsiäisen päätösateria 🙂 Kytäjän Kuusipeuraa ja Petterin itämaista yrttisoossia ja valkosipuliperunoita. Maistuipa jälleen hyvälle.

Pääsiäinen mennyt rauhallisesti ja koronaturvallisesti täällä Pekkalan mökillä. Avanto vielä saatii tehtyä nopeasti sulailevaan Loppijärveen ja linnunpönttöjä nikkaroitu, polttopuita tehty ja hyvää ruokaa kokkailtu. Pääsiäisperinteiden mukaisesti totta kai karitsaa ja tänään sitten Petterin ainakin toistaiseksi salaisella itämaisella marinadiherkulla höystettyä Kytäjän kuusipeuran ulkofilettä. Ei pettänyt tämä resepti. Kertakaikkisen suussa sulavaa peuraa ja tämä teriaki-osteri-yrtti -kastike päälle kruunasi sen. Hyvä ruoka, parempi mieli.

Rauhaisa pääsiäinen näin takana. Polttopuita tehty iso kasa ja Kiramin paljulle niitä vähän pidempiäkin. Nyt saa taas arki tulla ja oikeastaan vähän jo alkoi tuntua siltä, että kravattia voisi Heinosen poika kaulaan laittaa ja parransängen ajaa.

 

Kommentit