Hyvää Naistenpäivää. Tänäänkin.

Blogi, torstaina 08.03.2012

Oikeastaan tekisi tänäänkin mieli liittää tähän blogiini tuo kirjoitukseni vanhemmuudesta. En sitä tähän nyt liitä, mutta hyvin se sopii tähänkin päivää. Sen löydätte tuolta kolumnieni sivulta Kynästä-sivulta. Vanhemmuus on työ ja ennen muuta nostan hattuani korkealle kaikille naisille, äideille.

Tänään on hyvä päivä kiittää naisia olemassa olosta. Mutta muistetaan tehdä se myös jokapäivä. Sen te naiset ansaitsette.

Nyt kello jo seitsemän ja aika suunnata Maanpuolustuskurssin seuraavaan päivään. Kellonympäri mennään tänäänkin. Joten matkaan.

Kello 21.33 ja juuri kämpille. Huomenna Maanpuolustuskurssilla välipäivä neljän ympäripyöreän koulutuspäivän jälkeen. En sitä malta vapaapäivänä pitää vaikka sääntöjen mukaan niin pitäisi. Lupasin jo huomiseksi eduskuntaan tuuraamaan yhtä edustajaamme valiokunnan päätöskokoukseen ja pari tapaamistakin päivään mahdutin. Kun neljä päivää meni muualla niin näyttää töitä olevan sen edestä nyt jonossa eduskunnassa. Ne syytä hoitaa huomenna pois alta, sillä maanpuolustuskurssi jatkuu taas maanantaina ja edessä vielä kaksi ja puoliviikkoa tiukkaa koulutusta ja kriisitilanteiden hallinnon ja toiminnan läpikäyntiä.

Tänäänkin kurssipäivän jälkeen suuntasin vielä eduskuntaan illaksi. Sain vieraakseni Riihimäen Senioriopettajat ja olikin mukana tunti heidän kanssa lehtereillä ennen kyselytunnin alkua. Pyysin riihimäkeläisiä tervehtimään myös edustajakollegani ja ystäväni Aino-Kaisa Pekosen. Olemme tässä tehneet hyvää yhteistyötä nyt yhteisen eduskuntauramme alussa monessa ja näin vierasryhmienkin kanssa. Yhteistyöllä sitä parasta tulosta aikaan saadaan aina.

Kyselytunnin jälkeen sitten vielä Alkon hallintoneuvoston kokoukseen ja nyt kämpillä. Huomenna sitten jatkamme. Niin ja juuri sain myös viestiä ja tietoa Hämeen kuntarakennekuulemisesta Forssasta. Itse en sinne maanpuolustuskurssin tiukan ohjelman ja läsnäolovelvollisuuden takia päässyt, mutta hyvä yhteenveto saatiin ja sen pohjalta uudistusta viedään eteenpäin. Näyttää siltä, että monessa kunnassa ja kaupungissa on tahtoa tehdä elinvoimaisempia kuntia ja laajentaa hartioita tulevaisuuden haasteiden edessä. Hyvä niin. Näyttää siis siltä, että muutoksia kuntarakenteeseen tulee meidänkin alueella täällä Kanta-Hämeessä. Mutta osa kunnista voi vielä haluta jatkaa yksinkin. Se minusta heille tulee suoda jos sen he itse parhaaksi katsovat ja todellakin yksin tulevat pärjäämään tulevien haasteidenkin kanssa. Mutta hanke siis etenee nyt kuntajohtoisesti ja hyvä niin.

Mutta huomenna jatkamme. Eduskuntapäivä. 

Kommentit