Hyvää Kallen päivää!

Blogi, sunnuntaina 18.07.2021

Aina silloin tällöin syntyy kaksikko, joka valloittaa suomalaisten sydämet.

Muistatteko Helsingin Sanomien vanhan kampanjan? Tänään tuo erinomaisen mainio lause sai jälleen uuden kaksikon Kallen ja Jonnen. Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen voittivat uransa ensimmäisen MM-rallin WRC-autolla ja Kalle muuten teki sen samalla myös kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana. Ikää Kallella siis reilu 20 vuotta (syntynyt 1.10.2000), kun edellinen tuota meriittiä nimiissään pitänyt nykyinen Kallen pomo ja Toyotan WRC-tallin tiimipäällikkö Jari-Matti Latvala oli ensimmäisen MM-rallin voittaessaan Ruotsissa 22 vuotta ja 313 päivää vanha vai pitäisikö sanoa nuori. Aikaisempi ennätys oli rallilegenda Henri Toivosen nimissä, joka voitto vuonna 1980 Iso-Britanniassa MM-rallin 24 vuoden ja 86 päivän ikäisenä.

Kalle on tottunut urallaan rikkomaan ennätyksiä jo aiemminkin. Oikeastaan voisi sanoa, että kaikki ennätykset on laitettu uran edetessä uusiksi ja tänään sitten tuo nuorimman MM-rallin voittajan kruunu Kallelle yhdessä Jonnen kanssa. Tämän päivän jonnetkin aikanaan muistavat. Ja Jonnekin.

Nyt se historia kirjoitetaan muotoon:

20 vuotta ja 290 päivää.

Onnea siis Kalle ja Jonne! Onnea Toyota Gazoo Racingin team ja Jari-Matti Latvala. Tämä voitto teki hyvää ja itseluottamus vahvistuu ja voisi jo sanoa, että ei tässä meinaa millään malttaa odottaa syksyä Jyskälän MM-rallia. Tsemppiä siis kauden jatkoon! Hanaa!

Back on Track kenttäratsastuskilpailut 16. kertaa Suontaan Kartanolla

Suontaan Kartano Hattulassa tarjosi upeat puitteet nyt jo 16. kerran järjestetylle kenttäkilpailulle.

Hevosvoimia piti myös päivä muutenkin sisällään. Tänään olimme seuraamassa Hattulassa Suontaan Kartanolla Back on Track kenttäratsastuskilpailuja. Jo 16. kertaa järjestetty Suontaka Eventing kenttä- ja maastoesteratsastustapahtuma keräsi mukaan yli sata ratsukkoa. Perjantaina jo kilpailtiin aloittelevien ratsukoiden 60 cm maastoesteratsastusluokka ja eilen lauantaina 80 cm kenttäratsastuskilpailu, jossa ratkottiin myös piensuomenhevosten mestaruus. Ja tänään sitten kisattiin kansallinen suomenhevosten kenttäratsastuksen voitosta ja lisäksi 90 cm Back on Track -taitoratsastusmestaruudesta.

Ja me pidimme pienen kokoomus-kokoontumisen samalla 🙂 Kuvassa siis kanssani Suontaan Kartanon omistaja ja yrittäjä Ellen Rydbeck, joka valittiin Hattulan kuntavaaleissa uuteen valtuuston äänikuningattarena, oikealla myös tuore Hattulan kunnanvaltuutettu ja Hattulan Kokoomuksen puheenjohtaja Lauri Siukola ja Lopen Kokoomuksesta sitten kanssani meillä jo neljännelle valtuustokaudelleen lähtevä Tiina Seppälä.

Upea kilpailupäivä ja todella upeat puitteet Hattulassa. Ja täytyy kyllä sanoa, että myös itse kilpailu ja kaikki muukin oli järjestetty ammattitaidolla ja tyylikkäästi. Kiitos siis kaikille tekijöille! Ja kiitos kutsusta Krafftille ja Sirkku Korkiamäelle ja Suontaan Kartanon Ellen Rydbeckille. Oli hienoa saada olla mukana.

Niin ja samalla pääsimme pitämään pienen Loppi-Hattula Kokoomus-tapaamisen 🙂 Ellen Rydbeckhän valittiin juuri äänikuningattarena Hattulan uuteen valtuustoon ja kisoja oli seuraamassa myös Hattulan Kokoomuksen puheenjohtaja Lauri Siukola. Myös Lauri valittiin Hattulan uuteen valtuustoon. Ja kun mekin Tintin kanssa jatkamme Lopen Kunnanvaltuustossa niin koossahan oli hyvä porukka kuntapäättäjiä ja elävän maaseudun puolustajia.

Kommentit