Hyvää Hevosten ja Hevosmiesten päivää.

Blogi, torstaina 26.12.2013

Tapaninpäivän ajelut jää väliin. Ei joulukirkkoon ollut reellä asiaa eikä tilanne ole korjaantunut tänne hevosmiestenkään päivään tultaessa. Lämpöasteita ja vettä vaan. Joulunpyhät edenneet jo siis Tapaninpäivään. Kalenteri tänäänkin ihanasti tyhjää täynnä ja pitkien Mummolan yöunien jälkeen nautittu ja annettu vain toisillemme sitä tärkeintä eli yhteistä aikaa.

Illalla vieraana kävivät kummilapset ja kummit perheineen. Mukava perinne meidän Viertolassa ja tällä kertaa Tapaninpäivänä aiemman aatonaaton sijaan. Joulukinkusta kehkeytyi maukas Tapaninpäivän pitsa ja piimäjuustosta maukkaita ruisnappisuupaloja.

Kaupat kiinni ja turisteja ennätysmäärä.

Jälleen on ihmetelty sitä, että vilkkaimpina turistiaikoina kaupat eivät saa pitää oviaan auki. Juuri ennen joulutauolle jäämistä eduskunta sai hallituksen esityksen jolla turvataan kaupoille oikeus pitää ovensa kiinni ainakin yhtenä päivänä viikossa. Tällä haluamme turvata pienten kauppojen ja kauppiaiden oikeudet kauppakeskuksissa. Enää jatkossa kauppakeskus ei siis voi omilla sopimuksillaan pakottaa kauppaa pitämään oviaan auki seitsemänä päivänä viikossa. Tämä siis tärkeä laki ja suoja ns. heikomman puolelle suurten kauppakeskusten valtaa vastaan. Mutta siis samaan aikaan meillä on voimassa edelleen laki joka toisaalta kieltää kauppoja pitämästä oviaan auki silloin kun kauppaa tehtäisiin. Juuri MTV3:n Seitsemän Uutiset kertoivat miten venäläisturistit harmittelevat kun Tapaninpäivänä ei kaupoille Suomessa pääsekään. Tilanne onkin hullunkurinen ja vaatii minusta korjaamista. On järjetöntä, että emme anna vuosi vuodelta lisääntyvälle turistiviralle mahdollisuutta käyttää myös rahojaan täällä Suomessa. Nytkin venäläisiä jo meidä jouluna ennätysmäärä maassamme ja puhumattakaan kun tästä mennään uuteen vuoteen ja loppiaiseen. Meillähän pidetään ovet kaupoissa säpissä silloinkin.

Eli olisikohan nyt jo aika antaa kaupoille itselleen oikeus päättää aukiolostaan. Varsinkin kun voimaan tulee nyt tuo laki joka jokatapauksessa takaa kaikille oikeuden pitää yhden vapaapäivänkin viikossa. Se pitää olla jokaisen työntekijän ja yrittäjänkin oikeus aina.

Valmistelen paraikaa lakialoitetta, jolla kaupan aukioloa vapautettaisiin tähän suuntaan. Katsotaan millaisen vastaanoton esitykselleni saan.

 

 

Kommentit