”Kun loppuu aatto ja alkaa yö. Ihminen on sitä mitä hän syö.”

Blogi, keskiviikkona 25.12.2013

Joulu jo ehtinyt joulupäivän puolelle. Kaunis hetki keskiyöllä Lopen kirkossa kun Timotei-kuoro keräsi jälleen jouluyön musiikkihetkeen kirkon täyteen väkeä. Anneli Julenin johdolla Timotei hämmästytti jälleen. Ja sehän sopii jouluyöhön mitä parhaiten. Ja ihastuskin. Uusia laulujakin jälleen ohjelmistossa ja muutama uusi sovituskin. Timoteitä tullaan nykyisin jouluyönä kuulemaan kauempaakin ja ei todellakaan suotta. Keskiyöllä sitten vielä hetki Lopen hautausmaalla. Kynttilämeri valaisi pimeää yötä ja kynttilöiden tuoksuin pystyi tuntemaan kävellessäni yksin läpi hautausmaan.

Päivä meni muutenkin suunnitelmien mukaan. Juuri niin tarkkojen suunnitelmien mukaan kuin tällaisena aattopäivänä sai olla. Ainoa tarkka hetki oli Joulupukin tulo. Sitä ei lapsiperheessä saanut hukata. Ja lahjoja saimmekin jokainen muutaman ja vielä tänään aamullakin tontut olivat pikkupaketit jättäneet kuusen juurelle. Voi sitä lasten riemua ja naurua kun pelien ja leikkien pariin pääsimme. Ja kyllä tänään on isällekin päiväunet maittaneet. Nyt iltakahville. Joulukahvia.

Joulupöytämme oli tänään aikalailla suomalainen. Niinhän sen pitääkin olla. Kalat hain eilen aamulla paikalliselta kalamieheltä ja piimäjuuston saimme Kummimaatilaltani Portaankorvasta. Liisalla Mummomme mukaan aito vanhanajan hyvä resepti ja kun maitokin vielä sitä aitoa oman tilan maitoa niin parastahan siitä tulee. Ja sitten vain pieni pala kinkkua ja sen päälle riihimäkeläistä kotisinappia a´la Leijonat. Niin ja se mallasleipä Riitta-mammalta ja olihan siinä vielä muutakin. Ja kaikki vanhoilla hyvillä Hevosojan Heikkilän Hilkka-Mummin resepteillä oman äidin tekeminä. Niin lanttuloora kuin Lopen perunaloora ja kaikki muu. Hyvää kaikkea ja parasta kun ihan rauhassa söimme ja nautimme koko perheen voimalla.

Tänään nautittu joulupäivästä. Jouluruokaa ja lahjoja ihasteltu ja nyt sitten joulusaunaan ja illalla ystävien kanssa iltaa istumaan.

Ihanaa joulun aikaa teille kaikille. Reinot kohti kattoa. Ja Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajan valtuuksin annan teille kaikille luvan olla tällaisina päivinä ihan vain Lopen Uupuneita. Nauttikaa.

Kommentit