Hyvää Äitieinpäivää omalle Äidilleni, lapseni Äidille ja teille kaikille Äideille!

Blogi, sunnuntaina 13.05.2012

Jotenkin tämä päivä vaan sopii niin hyvin tänne kevääseen. Luonto juuri heräilee kesään ja ikkunan kun aamulla avasimme niin linnunlauluhan se sieltä heti tervehti. Nautitaan ihanasta aurinkoisesta päivästä ja omistetaan se kaikille äideille. Olette tehneet ja teette joka päivä arvokkainta työtä.

 

Tällaisena päivänä on hyvä myös muistaa, että kaikki hyvätkään eivät aina ole Äideiksi saaneet tulla. Syystä tai toisesta. Osa ei ole halunutkaan, mutta moni olisi halunnut, mutta ei saanut. Eilen lauantaina vietettiinkin jo 17. kertaa ns. Lapsettomien lauantaita. Juuri näin äitienpäivän alla, muistuttamassa meitä siitä, että tässä elämässä kaikki ei ole niin itsestä selvää ja helppoa eikä edes mahdollista vaikka haluaisi ja olisi hyvä. En tässä osaa enkä edes yritä sanoa mitään muuta, mutta toivotan kevättä ja kesää kaikille. Jokaisella tapahtumalla on tapahtumatta jäämisellä on varmasti oma tarkoituksensa.

….

Äideistä parhain Sä oot… Mukava ja ihana päivä. Sellaista parhautta mitä usein kaipaa ja odottaa. Mukavaa yhdessäoloa ensin vain ulkosalla ja samaa pyöräillen iltasella ja siihen väliin sitten lähimpien kanssa Äitienpäiväruokailu Vanajanlinnassa. Vuodesta toiseen tuo paikka aina yllättää ja aina positiivisesti. Jos ei ole teille vielä tuttu niin menkääpä joskus käymään ja nämä Mika Jokelan joukkoineen loihtimat puffetpöydät juhlapäivinä ovat sitä parasta. Mutta niin myös a´la carte ja linnan tunnelma muutenkin. Ja nyt juuri myös golf-kentät avattiin ja ovat talven jäljiltä jälleen huippukunnossa. Kytäjän kanssa Linnagolf maamme ehdotonta eliittiä sarallaan. Sekin kannattaa tulla kauempaakin tarkistamaan.

Yhtä asiaa jäin tänään miettimään ja haluaisin myös epävirallisen toiveen tässä esittää Presidentinlinnankin suuntaan. Vuosia on maassamme palkittu aivan ehdottoman aiheesta Äitejä tekemästään kasvatustyöstä. Tänää Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö myönsi Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein 33 Äidille tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Perinne on jatkunut jo vuodesta 1946 ja se toivottavasti ja varmasti jatkuukin. Äitejä ei koskaan liikaa kiitetä ja muisteta. Ja kun kunniamerkki voidaan myöntää äidille, joka on ansioitunut esimerkillisenä kasvattajana, kantanut yhteisvastuuta sekä tukenut perhe-elämää ja vanhemmuutta niin ei se ainakaan väärään osoitteeseen mene.

Mutta toivoisin, että Tasavallan presidentti Sauli Niinistö aloittaisi myös toisen perinteen. Olisiko nyt myös aika muistaa isiä heidän tekemästään työstä? Minusta olisi ja minusta pitäisi. Palkita siis äitien tapaan isinä ansioituneita miehiä isänpäivänä. Vaikkapa ihan samoin kriteerein kuin äitejä tänään ja ensi vuodenkin toukokuun toisena sunnuntaina. Jätin asiasta äitienpäivänä esityksen maamme hallitukselle. Mitä mieltä sinä olet?

 

Kommentit