Hurja-Eron kunniaksi Herman Tilke suunnittelee – Lopelle rakennetaan maailman nopein ravirata

Uutiset, sunnuntaina 01.04.2012

Lopelle on päätetty rakentaa Etelä-Suomen ja samalla myös maailman tärkein ravirata, josta tehdään samalla tulevien Kuninkuusravien pysyvä järjestämispaikka. Radan suunnittelee F1-radat Kiinan Shanghaihin ja Turkin Istanbuliin sekä Bahrainiin suunnitellut arkkitehti Hermann Tilke. Tilken käsialaa olevasta Lopen Ravicircuitista on tarkoitus tehdä maailman nopein ravirata.

– Lopen Vaahteramäen tallin Hurja-Ero on päässyt nyt sellaiseen vauhtiin, että hevosen kotikunnan on pakko vastata hurjaan vauhtiin. Olemme saaneet kerätty kunnalle mukavasti ylijäämää ja näille rahavuorille piti keksiä järkevää käyttöä. Ne ohjataan nyt ravikeskuksen rakentamiseen, kertoi Lopen kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Heinonen huhtikuun 1. päivänä 2012.

Saksalainen nopeiden ratojen suunnitteluun erikoistunut Hermann Tilke lentää Lopelle jo tänään 1.4. ja tarkistaa radan rakentamispaikan. Rata sijoittuu Lopen vanhan Pappilan ympäristöön ja se tulee kaartamaan eteläreunaltaan upeasti Loppijärven rantaviivasta. Tilken vierailun aikana paikalle Vaahteramäelle odotetaan jo myös talkooväkeä. Tilken lennon pitäisi laskeutua Helsinki-Vantaan Lentokentälle jo ennen puoltapäivää ja katselmus aloitetaan Vaahteramäen Ratsastuskoululta puoliltapäivin. Tilken delegaatiossa Lopelle odotetaan tänään myös EU:n komission puheenjohtaja José Manuel Barrosoa Suomen valtiojohdon kanssa ja F1-kilpailujen järjestämisestä myös ravipuolelle hamuava Bernie Ecclestone on ilmoittanut saapuvansa tänään Lopelle.

– Onhan tämä Lopelle aivan huikea juttu. Odotamme jo tämän päiväiseen tilaisuuteen laajasti kansainvälistä mediaa. Lopen Lehti vastaa mediatilaisuudesta. Laitamme nyt likoon kaikki rahamme tähän hankkeeseen, iloitsi Heinonen.

Lopen Eeron Ravirata tulee korvaamaan raviurheilun pääkeskuksena Suomessa niin Vermon kuin Mikkelinkin raviradan, joka on eittämättä Suomen nopein ja jopa yksi maailman nopeimmista radoista.

– Tarkoitus on niin, että maailman nopeimmat hevoset voisivat asua samassa paikassa ja nauttia turvallisista kotiniityistä aina kisojen välissä, kertoi hankkeessa vahvasti mukana olevat Suomen hallituksen edustajat Työ- ja Elinkeinoministeriön Raviosastolta.

Lopen Raviurheilukeskus on tarkoitus avata jo vuoden kuluttua huhtikuun ensimmäisenä päivänä 2013. Avajaisiin on tulossa esiintymään loppilaislähtöisen Hybrid Childrenin rinnalla myös The RollingStones ja Bon Jovi. Avajaisissa on tarkoitus heti yrittää rikkoa ravihevosten maailmanennätystä.

– Päälähdössä tullaan varmasti rikkomaan vuonna 2002 juostu lämminveriravureiden maailmanennätys. Varennen jo 12 vuotta vanha ennätys joutaa nyt historian kirjoihin, kerrottiin Toton puolelta.

Uutta maailmanennätystä Lopelle tulee tekemään ranskalaisruuna Rapide Lebel.

– Rapide Lebelin kanssa on sovittu, että hän siirtää kirjat heti Lopelle. Näin tulemme saamaan jo tänä vuonna kaikki ruunan verotulot Lopelle. Tarkoitus on, että voisimme niillä rakentaa Lopelle myös ravilukion ja myös yliopistotason koulusta on suunniteltu Laakasalon tiloihin, kerrottiin taloustoimistosta.

Hankkeen etenemisestä ja laajenemisesta on tarkoitus kertoa aina lisää keväisin huhtikuun 1. päivänä.

Kommentit