Humppila, Ypäjä, Forssa, Riihimäki, Hausjärvi Timo Heinonen jakoi lähes 500 ruusua Naistenpäivän kunniaksi

Uutiset, torstaina 08.03.2007

Kansanedustajaehdokas Timo Heinonen ahkeroi Kansainvälisenä Naistenpäivänä aamuvarhaisesta ilta myöhään ympäri laajan vaalipiirin. Päivä alkoi kolmen kunnan kierroksella Lounais-Hämeessä ja päättyi Naistenpäivän Ruusu –kampanjaan Riihimäellä ja Hausjärvellä.

– Päijät-Hämeen kierroksella olin yhdessä Raution ja Hyytiäisen Sarien kanssa. Aamuvarhaisella aloitimme Humppilan Seuraintalolla ja sieltä matka jatkui hevospitäjä Ypäjän kautta Forssan Kahvila Korvaa, kertoi Timo Heinonen.

Lounais-Hämeen kolmen kunnan kierros päättyi Forssan Kahvila Korvaan. Forssan Kokoomuksen ja Jarmo Pynnösen isännöimänä Kahvila Korva tarjosi keskellä päivää hyvän lämmittelytauon ehdokkaille.

– Lohisoppaa tarjottiin Forssan Kahvila Korvassa. Näihin paikkoihin on aina kiva poiketa, kun ehdokkaidemme kesken on hyvä henki ja yhteispeli ja palvelu pelaa puolin ja toisin. Forssassa poikkesi myös tukiryhmäni jäseniä ja henki oli hyvä, kiitteli Heinonen forssalaisia vieraanvaraisuudesta.

Ruusu kampanja Riihimäellä

Forssan jälkeen iltapäivällä kampanjapäivä jatkui Riihimäellä Riihimäen vaalitoimisto ja –kahvila Heinosessa Kahvila Korva –teemalle. Riihimäen Kahvila Korva vierailu toteutettiin nyt Naistenpäivän ruusu –teemalla. Heinonen jakoikin Riihimäen keskustaan yhdessä Sari Raution ja Sari Hyytiäisen kanssa nelisen sataa ruusua.

– Vastaanotto oli hyvä. Saimme hymyjä ja iloisia naamoja vastaamme kun ruusujen kanssa kadulla liikuimme, totesi Heinonen.

Ruusu kampanja oli osa Hämeen kokoomuksen ja puolueen yhteistä Naistenpäivän Ruusu –tempausta.

– Väkeä oli kivasti liikkeellä ja Kahvila Korvassammekin meni kahvia hyvin. Emäntänä tänään toiminut Tarkkosen Marja oli jälleen laittanut pöydän koreaksi ja herkut tekivät hyvin kaupan, mutta asiaankin siinä ehdittiin monen kanssa puhua. Päivä oli onnistunut.

Hausjärven Toivo Torstaikin veti väkeä

Hausjärven kokoomuksen ja Timo Heinosen yhteinen Hausjärven eduskuntavaalien päätempaus Toivo Torstai S-Marketilla jatkui ruusu-teemalla torstai illan jo hämärtyessä. Hausjärven kokoomuslaiset olivat laittaneet paikat kuntoon ja teltan ympärillä hääräsi toistakymmentä paikallista kokoomuslaista. Liisa Alastalo ja Marjatta Lepomäki vastasivat illan tarjoilusta ja kahviteltalla kolmen tunnin aikana vierailikin kymmeniä kuntalaisia.

– Jatkoimme Hausjärvellä vielä ruusu-teemalla ja jakoon meni vielä reilu viisikymmentä ruusua illalla kauppaan ehtineille. Kaasupallot myös tekivät hyvin kauppansa ja oli kiva, että ihmisistä moni tuli tapaamaan minua henkilökohtaisesti mainosten ja kuvien innoittamana. Näyttää Hausjärvelläkin todella hyvältä. Väki on täysillä mukana ja tekee kovasti töitä ja vastaanotto kuntalaisten keskuudessa on ollut hyvä, kiitteli Heinonen.

Hausjärvellä keskusteluissa esille nousi erityisesti Riihimäen seudun terveyskeskuspalvelut ja sairaanhoito yleensä. Useampi kahville poikennut ja ruusunkin saanut hausjärveläinen peräänkuuluttikin peruspalveluiden laatua ja saatavuutta. Terveyskeskuksiin kaivattiin hoitajia ja lääkäreitä ja myös vanhustenhoito puhutti.

– Terveyskeskusten lääkäritilanne pitää nyt laittaa kuntoon. Olemme tämän asian kanssa tapelleet jo tarpeeksi pitkään ja nyt on toimien aika. Viesti menee kuntayhtymälle ja nyt pitää asialle oikeasti tehdä jotain. Toisaalta ymmärrän myös sen, että rahaa tarvitaan, mutta tässä on väärä paikka säästää. Valtion tosin pitää tulla kuntia vastaan – yksin kunnat eivät tämän haasteen kanssa selviä, vastasi Heinonen Hausjärven pimenevässä illassa ja toisti mielipiteensä ennaltaehkäisevän työn merkityksestä.

– Hoitajia tarvitaan lisää – se on fakta ja siksi alan houkuttelevuus pitää palauttaa. Tässä toimia ovat naisvaltaisten alojen palkankorotukset, turhista ja keinotekoisista pätkätöistä luopuminen ja sijaisten palkkaaminen. Ei alalle hakeudu uusia nuoria, jos sairaaloissa ja terveyskeskuksissa loppuun poltetaan jo nyt alle kolmekymppisetkin hoitajat. Tarvitaan lisää hoitajia ja työviihtyvyyttä.

– Itse näen myös tärkeäksi sen, että ihmisille tarjotaan niitä palveluita mitä he tarvitsevat. Tässä tärkeässä roolissa on esimerkiksi kotipalvelu eli ne kodin askareiden auttamisasiat. Näitä ikäihmiset nykyisin kaipaavat ja niitä enää ääri harva kunta pystyy tarjoamaan. Myös omaishoitoon pitää kunnissa saada aktiivisempi ote. Omaishoito on inhimillistä ja edullistakin. Se pitää muistaa asioita ratkottaessa.

Heinosen kampanja jatkuu perjantai aamuna jo kuuden jälkeen Riihimäen Rautatieasemalla kampanjateamin kanssa ja perjantain ohjelmaan mahtuu kuntakierros Kanta-Hämeessä ja illalla yökiertueen toinen ilta ravintola WildWestissä StoneSoul –bändin tähdittämänä.

– Huomenna erilainen päivä. Kampanja väki on kanssani liikkeellä jo aamulla aikaisin toivottamassa mukavaa työpäivää Paussi –välipalapatukoiden kanssa juna-asemalla. Teemana: Pidä paussi – töissäkin saa viihtyä, kertoi Timo Heinonen matkalla Hausjärveltä kotiin seuraavan päivän ohjelmastaan.

….

Kuvia myöhemmin Timon ehdittyä kotiin kameran kanssa.

Kommentit