600 Paussi -välipalapatukkaa jakoon Kampanjaväki aamuvarhaisella liikkeellä rautatieasemalla

Uutiset, perjantaina 09.03.2007

Eduskuntavaalit näkyvät katukuvassa ja perjantai-aamuna kansanedustajaehdokas Timo Heinonen muistutti kampanjateaminsä kanssa Paussin paikasta Riihimäen rautatieasemalla aamujunien aikaan. Jakoon meni 600 Paussi -välipalapakettia ja muistutus pienestä oikeudesta hengähtää kiireenkin keskellä.

– Oikein mukava aamu. Ennen puoli seitsemää jo aloitimme ja kahden tunnin aikana seitsemän hengen teamillä jaoimme kuusi sataa korttia ja Paussia töihin kiirehtineille ihmisille, kertoivat Jukka Salokannel ja Marja Tarkkonen Riihimäen rautatieasemalla.

Kampanja oli osa Heinosen eduskuntavaalikampanjan Työn teon pitää aina olla kannattavaa –tempausta. Pausseilla Heinonen ja kampanja väki muistuttivat ihmisiä luvasta pitää pieni paussi kiireenkin keskellä.

Kiireseen paussi ja perhe-elämään mahdollisuus

– Kyllä tämä kiire työpaikoilla ja elämässä yleensä on yksi sellainen asia mihin pitäisi puuttua. Pieni hetkikin usein auttaa ja antaa uutta puhtia työntekoonkin. Uskon, että siitä hyötyy niin yritys kuin työtekijäkin. Ehkä se olisi yksi askel siihen Sauli Niinistönkin toivomaan muutokseen missä sekä työntekijä voisi viihtyä töissä samaan aikaan kun yritys menestyy ja tekee hyvää tulosta, totesi Timo Heinonen Riihimäellä parin tunnin kampanjatuokion jälkeen.

Heinosen eduskuntavaalikampanjassa vahvasti näkyy huoli ja tarve työelämän ja perhe-elämän ja vapaa-ajan yhteensovittamiseksi.

-Tarvitaan uudenlaisia malleja ja ennakkoluulottomuutta. Työelämän ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on selvitysten mukaan haastavinta erityisesti kahdessa elämänvaiheessa eli silloin kun perustetaan perhettä ja sitten kun ollaan siirtymässä eläkkeelle, muistutti Heinonen ja kertasi ongelmien aiheuttajia.

-Suomessa työviikon pituus säilyy samanlaisena läpi elämän. Lasten ollessa pieniä myös isillä olisi ehkä usein tarvetta ja halua lyhyempään työviikkoon – siihen pitäisi halutessa olla mahdollisuus. Toisaalta myös iän karttuessa tarpeet lyhentää työviikkoa terveyteen ja vapaa-aikaan liittyvistä syistä kasvavat. Ihmiset voisivat olla ja jaksaa pidempään töissä kun taakkaa hieman saisi vapaaehtoisestikin keventää. Tarvitaan varmasti mahdollisuuksia niin halutessa siis työajan joustoille ja muille joustavan työajan järjestelmille. Niille on myös perheissä selvä tilaus.

– Tarvitaan toimia sen eteen, että myös onnellinen äitiys ja työelämän haasteet saadaan sovitettua yhteen. Suomessa osa-aikainen työ on pohjoismaisittain vähäistä ja se asettaa usein haasteita asteittaiselle palaamiselle työelämään lapsen varttuessa, pohti Heinonen perheiden tiukkaa tilannetta koko ajan vauhdikkaammassa arkipäivässä.

Paussi aamu kampanjan jälkeen Heinonen jatkoi kampanjapäivää Riihimäellä ja päivällä ennen Padasjoen iltatilaisuutta Heinonen lupasi hetken myös itse hengähtää.

– Joo kyllä tässä on huomannut, että pieni paussi ja tauko on aina paikallaan. Kuppi kahvia ja hetki ihan rauhassa niin virtaa riittää, hymyili Heinonen kiirehtiessään seuraavan aamupäivän tapahtumaan.

…..

Kuvia lisäämme juttuun Timon palattua kameran kanssa päivällä kotiin.

Kommentit