Huippu-urheilun menestys saa kaikki liikkumaan – Montako Puljujärveä tänään jäillä mahtoi olla?

Blogi, sunnuntaina 03.01.2016

Eilinen jännitysnäytelmä Pikkuleijonien osalta jääkiekon mahtimaata Kanadaa vastaan päättyi upealla tavalla. Aika monta jääkiekko-ottelua on tullut tässä elämän aikana nähtyä mutta kyllä tämä eilinen mahtuu ehdottomasti TOP5:seen jos ei peräti kolmikkoon. Huikean jännittävä peli ja täynnä tunnetta ja latausta ja vaikka vain mökin sohvalla viltin alla peliä katselikin niin jotenkin tuon Hartwall Areenan hienon tunnelma saattoi aistia sinnekin. Ja nämä kaverit kun ovat vielä alle parikymppisiä ja esimerkiksi Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine vasta 17-vuotiaita niin näitä hetkiä tulee siis lisää. Upeita nuoria ja täysillä mukana!

Ja kun nuorten MM-kisat ovat sopivasti tässä vuodenvaihteen pyhissä niin järvien jäillä ja kotikylien kaukaloissa on riittänyt vilskettä. Melkein uskalla sanoa, että ei siellä tänään oltu selänteitä eikä sakukoivuja vaan siellä oltiin puljujärviä, ahoja ja laineita. Huippu-urheilun menestys saa siis hyvin liikkeelle ja innostaa liikkumaan ja varmasti nyt kuumin laji on taas säidenkin salliessa jääkiekko ja luistelu.

10888_10153867752666670_2535821679876091809_n

Ulkojäätkin saatu nyt hyvään kuntoon täällä Etelä-Suomessakin! Antaa pienten puljujärvien ja sydänmaitten nyt nauttia jäillä. Ja taitaa siellä pari kiiraakin viilettää.

1929039_10153867752561670_1101906919515498063_nSamaan aikaan Suomen naiset voittivat tänään ringeten maailmanmestaruuden kotikaukalossa. Kanada kaatui sielläkin finaaleissa näytöstyyliin. Maailmanmestaruus on Suomelle lajissa jo viides perättäinen ja onnea myös oma kotikunnan liikuntatyöntekijälle Mira Sydänmaalle jälleen makeasta maailmanmestaruudesta. Kova työ ja tsemppi palkittiin tälläkin kertaa.

Ja onhan sitä tänään hiihdetty ja mäkeäkin hypätty. Mutta ei niistä tällä kertaa sen enempää. No hiihdossa kytee hyviä yllätyksiä ja tuloksia. Niitä tulee vielä tälläkin kaudella niin naisissa kuin miehissäkin. Mutta mäkihypyn puolella on nyt joku pahan kerran pielessä. Kukakohan sen solmun osaisi avata ja innostaa pikkupojat jälleen pihamäkiin hyppäämäänkin. Matti Nykänen ja Toni Nieminen kun ovat näille tämän päivän lapsille niin kovin vieraita tähtiä jo.

Mekin tänään nautittu talvesta. Aamulla herättiin Pekkalan mökiltä ja yksi elämäni parhaista illoista ja öistä ja retkistä on nyt takana. Isä-lapsi -aikaa kun ei mikään voita. Pieni ulkoilu vielä lähimetsissä ja sitten kotiin ja mummulaan. Ja mummulassa lapset pääsivät vielä illalla stiga-mäkeenkin. Siellä taidetaan olla Kimejä ja JM:iä.

Huomenna sitten edessä jääkiekossa ratkaisupeli ja välierä Ruotsia vastaan. Tuntuu siltä, että nämä nuoret leijonat menevät Jukka Jalosen ja Timo Lehkosen johdolla nyt siitä pelistä taistellen finaaliin ja aina mestaruuteen asti. Mutta ei nyt mennä asioiden edelle. Huomenna jännitetään, mutta sitä ennen päiväksi Hämeenlinnan keskussairaalaan.

Kommentit