HockeyBirdille kiitos!

Blogi, perjantaina 11.05.2012

Harvoin törmää niin elävään ja eloisaan maskottiin kuin eilen jääkiekon MM-kisoissa. Kisojen virallinen maskotti HockeyBird sai kyllä todellakin hymyn huulille ja ”hahmona” hääräävällä kaverilla on taito taskussaan. Fiksu kaveri kun sitä vaadittiin, hauska kun oli sen aika ja katsoa upeasti herättelevä kun oli sen aika. HockeyBird laittoi monta kertaa täyden tuvan taputtamaan hyppyjensä tahtiin. Herätteli aallon kiertämään jättihallia. Ja sai homman näyttämään siltä, että itsekin nautti menosta. Ja varmasti nauttikin.

HockeyBird on siis onnistunut hahmonta ”sisällä olevan tekijänsä” kanssa ja osoitus siitä miksi myös sen mallina toiminut AngryBirds on valloittanut maailman. Hahmo vain toimii. Se saa hymyn huulille ja innostaa mukaan. Näin toimii jääkiekon MM-kisojen HoskeyBird veljiensä AngryBirdsien tapaan.

Ja osaltaan HockeyBird takasi sen, että eilenkin selvääkin selvemmässä matsissa Raskaa vastaan riitti tunnelmaa. Hartwall hallilla elettiin jälleen kerran elämän kevättä ja se tulee.

Itse en tiedä ehdinkö enää muihin peleihin mukaan. Päivät aivan hirveän täynnä ohjelmaa ja työtä. Mutta katsotaan jos johonkin rakoon vielä ehtisi hallin tunnelmasta nauttimaan. Leijonat murisee hienosti.

Nyt viikon viimeinen eduskuntapäivä. Perjantain tapaan lyhytohjelma talolla vuorossa, mutta viikonloppuna sitten onkin monenlaista. Huomenna lauantaina Yrittäjien juhla Riihimäellä ja meillä Lopella sitten Juhani Peltosen kirjallisuustapahtuma ja illalla vielä Värttinän tytöt Fallesmannissamme keikalla. Mutta sunnuntaita minä odotan. Äitienpäivää.

….

Ympäristövaliokunta jo takana ja siellä tänään lausunto liikennepoliittisesta selonteosta valmistavassa keskustelussa. Ensi viikolla saamme sen valmiiksi ja julkiseksi.

Minulta on kysytty kantaa yksityisten maiden pakkolunastuksiin. Asiaa on kysytty aiemminkin ja jo ennen vaalejakin ja aina vastaus on ollut sama ja on sitä edelleen. Itse en kannata pakkolunastuksia. Ei sellaisista kannata edes puhua tällaisilla alueilla kuin mitä Riihimäen seutukunta tai Hämeenlinna on. Ja jos puhutaankin niin ehkä vain silloin jos esimerkiksi tilanne olisi aivan kaupungin ydinkeskustassa sellainen, että jokin pieni maankulma vaikeuttaisi yhdyskuntasuunnittelua. Tai jos muualla kaikki muut maanomistajat löytävät sovun ja yksi pieni ratkaiseva maapala jäisi alueen ulkopuolelle niin silloin ehkä asiaa voitaisiin edes pohtia. Ymmärrätte varmasti mitä tarkoita. Mutta tällaisia tilanteita ei ole ollut vaan nythän pakkolunastuksia esitetään Riihimäellä maaseutumaisille alueille lukuisille maanomistajille omakotitalorakentamista varten. Itse en sellaista ymmärrä enkä hyväksy. Rahalla maita on varmasti ostettavissa ja maata on seutukuntamme pullollaan ja edullistakin maata omakotitalorakentamiseen. Ja olen varma, että maata löytyy muualta kaupungeistakin jos vain siihen on halua ja tahtoa. Itse siis kannustan käymään avointa keskustelua maanomistajien kanssa ja etsimään sellaista hintaa, että se tyydyttää niin maanomistajaa kuin ostajaakin. Kyllä oikeutta omaan maahan ja omistamiseen pitää pääsääntöisesti aina kunnioittaa.

Tämä nyt yleisenä kommenttinani maiden pakkolunastuksiin, kun sitä on kyselleet niin yksityiset ihmiset kuin mediatkin.

Mutta nyt seuraavan kokous jo huutaa. Eli ulkoasiainvaliokunta alkaa…

Ulkoasiainvaliokunnassa meinasin tulla kiire kun odottelimme ulkoministeri Erkki Tuomiojaa kokoukseemme hieman venyneestä utvasta. No asiat saatiin pakettiin ja ensi viikolla sitten jatketaan. Tunti meinasi käydä siis ahtaaksi. Istunnossa tänään vain yksi äänestys ja sen jälkeen homma olikin siinä. Kotimatka Riihimäen Cafe Feeniksin perjantain latten kautta ja nyt mukava ilta kotosalla. Illalla vielä piipahdin hieman kastelemassa tämän kevään istutuksia Pekkalan mökillä ja nyt jo odottelemme Suomi-Kanada -pelin alkua kotisohvalla. Kohta kiekko jäähän.

Huomenna jatketaan päivällä Riihimäen Graniitilla Yrittäjien Kevättapahtumassa ja sitten iltapäivällä Lopella Juhani Peltosen Kirjallisuusseuran tapahtumassa. 

Tässä hieman tietoa huomisesta eli tervetuloa Lopelle:

************************************ 

Juhani Peltosen seuran tapahtuma lauantaina

Ansarin ihmeellisin mies
kohtaa Värttinän tytöt

Juhani Peltosen seuran perinteistä kevättapahtumaa vietetään J.V.Snellmanin ja suomalaisuuden päivänä, ensilauantaina 12.5.2012 otsikolla Ansarin ihmeellisin mies.

Peltospäivä alkaa kukkien laskulla ja muistohetkellä Juhani Peltosen muistomerkillä Lopen hautausmaalla klo 15. Juhani Peltonen syntyi 12.5.1941. Hänen kuolemastaan tuli 25.2.2011 kuluneeksi 14 vuotta.

Samalla muistetaan myös hiljattain edesmennyttä muistomerkin tekijää, kuvanveistäjä Kimmo Kaivantoa. Muistokivi paljastettiin 12.5.2001. Kaivanto oli myös Juhani Peltosen seuran hallituksen jäsen.

Lopen kirjaston Fallesmanni on varattu tapahtumalle klo 15.30 alkaen. Seminaarissa jatketaan viime vuonna Elmon myötä aloitettua suurmiesteemaa.

Mikä tekee ihmisestä merkittävän? Vieläkö syntyy suurmiehiä? Tarvitsemmeko heitä? Seminaarissa aiheesta on alustamassa seuran hallituksen jäsen, tohtori Anto Leikolaotsikolla Kansallisgalleria – miten merkkimiehiä tehdään. Leikola pohjaa esityksensä työhön Kansallisgalleria-teossarjan toimituskunnassa, ja luvassa on meheviä tarinoita!

Peräti neljän Loppeen liittyvän merkkihenkilön syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi pyöreitä vuosia: Julius Ailio (1872-1933), Jooseppi Sajaniemi (1872-1945), Sakari Pälsi (1882-1965) ja Toivo Ilmari Wuorenrinne (1892-1984). Seminaarissa heistä kertoo kirjastonjohtaja Tarja Toivonen.

Illan päättää klo 18 naisenergiaa maailmanlaajuisesti säteilevät Värttinän tytöt, jotka hyvinkin edustavat nykypäivän käsitystä merkkihenkilöistä.

Kirjallisuuden ystäviä Lopelle kokoavan tapahtuman takana ovat seuran ohella Lopen kirjasto, kulttuuritoimi ja opisto.

************************

Kommentit