Historia-päivää.

Blogi, lauantaina 26.01.2013

Tänään lauantaina järjestetään Riihimäen Lasimuseolla jälleen vanhan lasin päivä. Lasikaupunkimme perinne siis elää ja voi hyvin. Uuttakin lasia tehdään samalla alueella edelleen ja Lasimuseo pitää yllä vanhaa perinnettä. Tänään luvassa jälleen keräilypäivä ja lasihuutokauppakin. Sinne siis ehdottomasti mentävä ja suosittelen, että kannattaa tulla kauempaakin. Huutokauppa alkaa kello 13 ja aina kello 15 asti myyntipöydät auki. Varmasti siis löytyy vanhoja muistoja, mutta myös erikoisempiakin keräilyjuttuja.

Iltakin menee tänään historialle.

Vuonna 1945 alkoi Riihimäellä Kallenpäivien perinne. Tänään 69. kerran kokoonnutaan illallispöytään hyväntekeväisyyden merkeissä vaalimaan Tammisunnuntain muistoa, mutta nykyisin Talvi-, Jatko- ja Lapinsodan veteraanien muistoa ja uhrauksia. Juhlava tilaisuus Upseerikerholla vanhoja perinteitä vaalien.

Kello 16.01 ja ensimmäinen visiitti Riihimäellä takana. Kaupungissa tänään riittikin nähtävää ja koettavaa. Jääkiekon Talviklassikko keräsi urheiluväkeä ja Lasipäivä lasin ystäviä. Hienoja tapahtumia ja tällaisia tarvitaan. Mutta nyt lyhyesti vain pukua vaihtamaan ja illaksi Kallenpäiville.

Upeat Kallenpäivät takana. Upseerikerho oli jälleen täynnä ja tunnelma sen mukainen. Ensi vuonna se onkin sitten jo 70. kerta on ”Kallet” kokoontuvat. Huomenna jatkamme tai oikeastaan tänään jo.

 

Kommentit