Hienoja uutisia koti-Suomesta.

Blogi, keskiviikkona 13.08.2014

Hyvät liikunta- ja urheilupaikat tuovat esiin parhaat lahjakkuudet

Näin se vain on. Alkuviikosta sai yhden tällaisen upean uutisen. Eetu Kallioinen nimettiin Ampumaurheiluliiton toimesta Suomen MM-joukkueeseen kisoihin, jotka pidetään Espanjan Granadassa 6. -20.9.2014.

Eetu voitti viime viikonvaihteessa ikäluokkansa skeetin Suomen mestaruuden tuloksella 118. Ja yhdessä Vallioniemen veljesten kanssa he voittivat joukkuemestaruuden kovalla tuloksella 340. Ala-Hämeen Ampujien puheenjohtaja Timo Suni totesikin osuvasti: ”Meidän junnuosasto alkaa olla kovaa valuuttaa”.

Loppilainen Ala-Hämeen Ampujat käyttävät harjoituspaikkanaan Lopen Ampumaurheilukeskusta. Lopelle rakennettiin talkootyöllä kuntamme tuella ja kuntamme antamalle maa-alueelle ajanmukainen ampumarata. Porukka teki valtavan työn ja nyt meillä on yksi Suomen nykyaikaisimpia ja myös ympäristöasiat huomioonottava ampumarata. Paikka tarjoaa nyt harrastajille hienot puitteet urheiluammuntaan ja myös nuorille mahdollisuuden hyvää harrastamiseen. Rata on hyvä osoitus siitä, että hiomattomia timantteja löytyy kunhan me mahdilstamme hyvät harjoittelupaikat eri
lajeihin. Tämä toimii niin ammunnassa kuin jääkiekossa, mutta myös uusissa nousevissakin lajeissa. Siksi Valtion Liikuntaneuvoston liikuntapaikkarakentamisen jaoston puheenjohtajana halusin uuteen Suunta-asiakirjaan vahvan kirjauksen siitä, että valtio tukee jatkossa myös pienempiä, uusia ja nouseviakin lajeja ja niiden liikuntapaikkarakentamista. Suunta-asiakirja ohjaa tulevina vuosina maamme rahankäyttöä tänne.

Eli jatkossa saamme palloiluhallien ja jäähallien rinnalle myös skatepuistoja, uusien talvilajien paikkoja laskettelurinteisiin ja moottoriurheilunkin suorituspaikloja ja myös ampumaratojakin. Lajikirjoa siis tullaan valtionkin tuella laajentamaan.

Mutta upea uutinen nyt ammunnasta. Lopen junnut pudottavat kiekkoja sellaisella tahdilla, että nuorista miehistä kirjoitetaan vielä joskus isommillakin kirjaimilla. Painakaapa nimet mieleen. Ja tsemiä pojille jatkoon ja Eetulle MM-kisoihin.

Hyvä oma suoritus nyt kisoissa. Pidetään peukkuja pystyssä.

….

Syö ja juo suomalaista -kampanja on kerännyt nyt jo mukaan yli 60 000 suomalaista. Eilenkin mukaan noin 10 000 tukijaa joille kotimainen ruoantuotanto on arvokasta ja puolustamisen arvoista. Lähde sinäkin mukaan ja osta ainakin 10 eurolla kuukaudessa aiempaa enemmän juuri kotimaista. Näin autamme oman maatalouden ja ruoantuotannon yli vaikeankin ajan.

Ja ollut hieno saada viestejä ihmisiltä ympäri Suomen. Alulelle panemani kampanja on koskettanut. Hienoa ja Jaanan ja Heikin kanssa jatkamme tätä työtä eteenpäin ja olen varma, että tämä koko ajan kasvava joukko vaikuttaa ja näkyy. Nämä ovat Suomi-talkoot joilla syödään Venäjän pakotteet pois.

Kommentit