Hienoja muistoja nuoruudesta – Paljon tein ja enemmän sain

Blogi, sunnuntaina 17.09.2017

Eilen tuli kuluneeksi 20 vuotta, kun järjestin ensimmäiset Sikajuhlat. Silloin paikkana oli legendaarinen ravintola Catisca, missä sain tehdä monenlaista ja oppia kaikenlaista. Paaranluolan nuopparilta pääsin ensin Dj:ksi ravintolan puolelle ja lopulta tein opiskeluaikana töitä lähes joka viikonloppu Catiscasta. Sain ideoida ohjelmaa ja tapahtumia ja yksi niistä oli nämä Sikajuhlat. Idea oli jäänyt mieleen Kanariansaarilta kun pikkupoikana olin päässyt possujuhlille mukaan ja siitä sitten kehittelin nämä kinkerit. Aikanaan Sikajuhlat keräsi vuosittain noin 350 henkeä juhlimaan ja parhaimmillaan teimme Catiscan ennätyksen kun Kapulaisen Veikko ja Harrin Ripa myivät 780 lippua. Silloin toki pihalla oli kolmen teltan verran lisätilaakin.

XL5 esiintyi silloin vuonna 1997 juuri valmistuneessa Elmolassa ja sain bändistä Mika Ikosen jatkokeikalle ensimmäisille Sikajuhlille Catiscaan. Se taisi olla yksi ensimmäisistä Käsityöläisten keikoista kaiken kaikkiaankin tosin silloin vielä tuota Kässärit nimeä ei oltu keksitty. Ja eilen sitten Kässärit oli Sikajuhlilla perinteen mukaan mukana taas. Joku vuosi jäänyt välistä, mutta aidoista ja alkuperäisistä ensimmäisistä Sikajuhlista nyt siis tasan 20 vuotta ja samaa hienoa tunnelmaa eilenkin vaikka ravintolan yrittäjät ja nimikin on vaihtunut useamman kerrankin.

Sikajuhlat on vähän kuin joulukirkko ja Hippokisat mihin tullaan kauempaakin eli vanhaan lapsuuden ja nuoruuden kotikuntaan näkemään vanhoja kavereita ja ystäviä. Niin eilenkin Loppi Hovissa kun Silajuhlille tuli niin Jari, Tommi, Saija kuin moni muukin nuoruuden kaveri joita en taas pitkään aikaan ollut nähnytkään.

Sikajuhlien lisäksi sain aikanaan ideoida monia muitakin tapahtumia Catiscaan ja parhaimpina vuosina juttuja oli parin viikon välein erilaisista bileistä kisailuihin ja kisastudioihin ja muihin. Hienoja muistoja ja todellinen oppikoulu minulle nuorena poikana tekemiseen, vastuunkantamiseen, ideointiin ja toteutukseen.

Catiscan rinnalla sain sitten tehdä ja ideoida monenlaista myös kunnan nuorisotyön kesätyöntekijänä. Siellä syntyi Loppijärvi tapahtuman kautta Loppijärvi Happening, mikä legenda sekin vaikka jo valitettavasti kuollut sellainen. Ja muita mm. Marski -selviytymisseikkailu mikä sai alkunsa kun halusin pesispojille tehdä iltapäivän tapahtuman Catiscalta mökillemme. Se ei toteutunut mutta syntyi 24 tunnin selviytymisseikkailu Räkä ja Roiskis Kimmon ja Tompan kanssa mikä sitten muuttui ja jalostui Marskiksi mm. Tatun ja kumppaneiden kanssa. Ja muita tällaisia oli LHL ja pöytäjääkiekkoturnaukset ja niiden ympärille syntynyt Top-Klubi ry mikä muuten oli minun vastaus ihailemalleni C-Klubille. Sieltä se idea alunperin Top-Klubiin syntyi ja siitä kehittyi ja monenlaista saimme tehdä Kimmon, Okan, Peten ja Petterin ja kymmenien kavereiden kanssa.

Paaranluolan nuorisotilalla nuorena 15v poikana pitämässä puhetta 🙂

Eilen siis jälleen mukava tunnelmarikas ilta Sikajuhlien parissa. Kiitos ystäville eilisestä ja kiitos myös näistä menneistä vuosista kaikille joiden kanssa olen saanut tämän korkeakoulun läpi käydä. Uskallan sanoa, että moni asia olisi jäänyt saavuttamatta ja kokematta ilman näitä juttuja.

Tänään sitten klapihommia mökillä ja hieman ulkoiluakin ja totta kai formulat Mummulassa. Illalla vielä hieman alkavan viikon papereita läpi ja sitten kohti uutta viikkoa. Huomenna vierailulle Ypäjälle.

 

Kommentit