Hieman kyvyempää haastetta maakunnan hallinnossa – Tädeille kataja suvun juurille Lammille

Blogi, maanantaina 13.09.2021

Maakuntavaltuusto aloitti tänään työnsä uudella kokoonpanolla. Itse sain edelleen jatkaa Hämeen maakuntavaltuussa ja tämä paikka onkin yksi hienoimpia mitä omassa kotimaakunnassa voi saada. Pitkään olen maakuntavaltuustossa saanutkin töitä tehdä ja päättyneellä kaudella myös maakuntavaltuuston puheenjohtajana ja myös maakuntahallituksen pöydän ympärillä. Nyt kuitenkin alkaneelle kaudelle vastuut hieman kevenevät, kun tänään kokous valitsi minut ykköspuheenjohtajan paikan sijaan maakuntavaltuuston varapuheenjohtajaksi. Tämä sopi minulle paremmin kuin hyvin, sillä periaatteeni on aina ollut se, että mitä vastuulle otetaan niin se myös hyvin pitää hoitaa. Varapuheenjohtajuus nyt juuri sopiva tehtävä tälle kaudelle.

Maakunnassa tapahtuu muutenkin isoja. Maakuntavaltuuston toimikausi siis jatkuu aina vuoteen 2025 asti eli koko alkaneen valtuustokauden, mutta sen rinnalle tulee uutena aluevaltuustot vastaamaan sosiaali- ja terveydenhoidon asioista. Aluevaalit on ohjelmassa tammikuussa ja isoista ja tärkeistä vaaleista silloin puhutaankin. Olemme kokoomuksessa päättäneet, että me lähdemme nämä vaalit voittamaan kaikilla eri alueilla ja se vaatii työtä niin ehdokkaiksi lähteviltä, kuin meiltä kaikilta muiltakin niin eduskunnassa kuin kunnissakin. Ehdokkuudet vahvistetaan loppuvuodesta ja katsotaan millaisella joukkueelle aluevaaleihin sitten lähdemme.

Ai, olenko itse mukana ehdolla? No mitä mieltä olet? Pitäisiko olla?

Kiitos vielä luottamuksesta kotimaakunnan maakuntavaltuustolle luottamuksesta. Ja onnea myös maakuntavaltuuston puheenjohtajaksi valitulle Johannes Koskiselle ja hallituksen vetovastuun ottaneelle Antti Ahoselle. Hyvällä porukalla pääsemme Hämettä kehittämään. Ja onnea vielä myös kaikille maakuntavaltuustoonkin valituille. Oli aivan ihastuttavaa nähdä tässäkin joukossa mm. kaksi nuorten tiimini jäsentä eli Elisa Hyvärinen ja Jessica Sonko. Ja monta muutakin tukijoukkoni tekijää. Ja muitakin mitä mainioimpia hämäläisiä.

Yhdessä ja yhteistyöllä siis eteenpäin.

….

Lammille tätien haudalle kataja

Maanantai-päivään mahtui maakuntavaltuuston ja seminaarin lisäksi myäs piipahdus suvun juurilla Lammilla. Kävimme äitini kanssa istuttamassa isomummuni ja Ella- ja Helvi -tätieni haudalla katajan. Tätien hauta Lammin kivikirkon lähellä ja samalla alueella paljon sukulaisiani. Lammilta siis isäni suku lähtöisin ja sieltä aikanaan Poliisi-Pappakin Lopelle konstaapelin hommiin tuli. Ja jotenkin aina sykähdyttävää Lammin mailla ja erityisesti tällä kirkkomaalla kävellä. Juuria ja historiaa.

Illalla vielä piipahdin moikkaamassa Lopen kokoomusnuoria. Nuoret kokoontuivat puheenjohtajansa Venla Hatakan johdolla syksyn avauksen kokoukseen ja olipa mukava taas huomata, että nuorten pöytään oli tullut uusiakin jäseniä. Lopen kokoomusnuoret tekevät superhienoa ja arvokasta työtä.

 

Kommentit