Hevosurheilun ja hevosystävien päivä Helsinki International Horse Showssa

Blogi, lauantaina 24.10.2015

Eilen Helsinki International Horse Showssa koettiin hienoja hetkiä, kun Anna-Julia Kontio ratsasti Fardonilla toiseksi illan pääluokassa, Helsinki Champions International 145 cm presented by Fortum HorsePower. Juuli lähti radalle itsevarmasti ja hyvällä vauhdilla ja onnistuikin Fardon kanssa radassaan lähes täydellisesti. Kello pysähtyi aikaan mikä erotti Juulin voittajasta, EM-joukkuekultamitalisti Jür Vrielingistä ja Arezzo VDL:stä vain 0,17 sekuntia. Ja kärjen kovuutta ja tasautta kuvaa myös se, että luokassa kolmanneksi sijoittunut Euroopan mestari Kevin Staut ja For Joy van´t Zorgvliet HDC jäi Juulista taasen vain 0,07 sekuntia.

Juuli ratsasti upeasti koko radan ja kiristi tahtiaan loppua kohden. Itseasiassa onnistuneen radan ratkaisukohta oli lähestyminen aivan viimeiselle esteelle. Suurin osa ratsukoista meni sen viidellä laukka-askeleella, mutta Juuli toi Fardon sille neljällä väliaskeleella ja nipisti siinä ainakin muutaman kymmenyksen. Juuli oli enemmän kuin tyytyväinen kun kilpailun jälkeen tapasimme jäähallilla.

10356702_10153723434176670_4727331906602190241_nLisäksi meikäläisistä myös Sebastian Numminen ja Cue Channa, Satu Liukkonen ja Gurra Hop sekäMarina Ehrnrooth ja Evli Luikka hyppäsivät radan puhtaasti. Aika kuitenkin jätti muut suomalaiset sijoitusten ulkopuolelle.

International 140 cm luokan voittoon ratsasti saksalainen Hans-Dieter Dreher 12-vuotiaalla Callisto-ruunallaan ja pitkin vuotta kilpailtu Helsinki Porsche Horse Show Hilton Amateur Tour 2015 huipentui eilen illalla, kun kilpailusarjan finaali ratsastettiin avajaisnäytöksen päätösluokkana. Espoosta kotoisin oleva ja Nuuksion Ratsastajia edustava Hedwig Wikström ratsasti finaalissa Amateur Tourin voittoon 16-vuotiaalla tammallaan Medusa II. Puhtaat radat ratsastanut Wikström vei voiton ajalla 23,27 ennen täpärästi toiseksi jäänyttä kirkkonummelaista Kira Kaurasta.. Myös kolmas sija mahtui saman sekunnin sisälle; ajalla 23,72 ratsasti kolmanneksi Loviisasta kotoisin oleva Linda Bosas ratsullaan Louis Piquet.

Hieno päivä ja kiitos erinomaisen hyvistä keskusteluista niin Ratsastajaliiton väen kanssa kuin Ypäjän Hevosopiston, Fortumin ja maakunnankin vaikuttajien kanssa. Mutta nyt uusi päivä ja tänään suuntaamme HIHS:iin oman tallin väen kanssa. Tänään maailman parhaat ratsukot lähtevät 160 cm Helsinki Grand Prix -radalle, jossa on jaossa 88 000 euroa palkintorahaa.

Nähdään hallilla ja suosittelen ehdottomasti tulemaan mukaan vaikkapa koko perheenkin voimalla. Hienoja oheisohjelmia kilpaluokkien lisäksi tarjolla ja paljon nähtävää ja ostettavaakin.

 

Kommentit