Helsinki International Horse Show – Huipputapahtuma ja paikka nuorille näyttää osaamistaan! Tsemppiä Rosat ja Ella!

Blogi, perjantaina 23.10.2015

Perinteeksi on jo muodostunut se, että joka vuosi on hienoa päästä mukaan Helsinki International Horse Showhun. Helsinki International Porsche Horse Showssa nähdään maailman parhaat ratsastajat. Viikonlopun aikana kansainväliset tähdet ottavat toisistaan mittaan ja huippu-urheilun ja viihteen suurtapahtuma kerää yhteen jälleen yli 40 000 kävijää Helsingin jäähalliin viikonlopun ajaksi.

Rosa Mäkelä vei sen! Virgin Expressillä, jolla on takanaan noin 150 kv-luokkaa Rein Pillin kanssa.

Loppilainen Rosa Mäkelä voittoon Virgin Expressillä, jolla on takanaan noin 150 kv-luokkaa Rein Pillin kanssa. Hieman olen myös Rosaa ollut auttamassa tämän vuoden HIHS:n parissa ja hienoa, että menestystä tulee! Kannustamaan!

Viikonlopun aikana on luvassa hienoja hetkiä, kun mm. kouluratsastaja Stella Hagelstam palaa äitiyslomaltaan suoraan huipulle. Stella kisaa HIHS:ssä 10-vuotiaalla  lupaavalla tammallaan New Hill Julitrealla. Kisa on hevosellekin ensimmäinen gp-tasolla.

Anna-Julia Kontio kisaa myös kotiyleisön edessä.  Viime kesänä Juuli voitti uransa ensimmäinen kansainvälisen Grand Prix -luokan Asconassa, Sveitsissä, ja on nyt noussut maailmanlistalla vauhdilla. Juulilla on tällä hetkellä ratsastettavanaan viisi hevosta, joista parhaat ovat jo 2,5 vuotta käytössä ollut Fardon sekä kesällä tullut ori Pacific des Essarts. Helsingissä Juuli on kisannut joka vuosi 12-vuotiaasta lähtien ja tavoittelee tänä vuonna ehdottomasti kotikisassa jälleen uran parasta sijoitusta. Mukana nähdään myös Satu Liukkonen, Mikko Mäentausta ja Sebastian Numminen.

Kouluratsastuksen kovissa kisassa mukana ovat suomalaista Elisabet Ehrnrooth – Wizard II, Stella Hagelstam – New Hill Julitrea, Mikaela Lindh – Skovlunds Gamin G, Eevamaria Porthan-Broddell – Solos Lacan, Kikka Suomio – Flourian ja Anna von Wendt – Denzel.

Helsinki International Horse Show:ssa minun ja MG Glendoran hypyissä mukana: Sako, Sinituote, Lopen Jätteenkuljetus, Joutsen Finland, H.G. Paloheimo, Arto Tiitinen, Rauno Laine ja Timo Heinonen! Iso kiitos tukijoille jo tässä vaiheessa, teidän ansiostanne meidän kauden suuresta tavoitteesta ja unelmasta tulee totta!

Rosan julkaisema kuva ennen HIHS:ä Facebookista: Helsinki International Horse Show:ssa minun ja MG Glendoran hypyissä mukana: Sako, Sinituote, Lopen Jätteenkuljetus, Joutsen Finland, H.G. Paloheimo, Arto Tiitinen, Rauno Laine ja Timo Heinonen! Iso kiitos tukijoille jo tässä vaiheessa, teidän ansiostanne meidän kauden suuresta tavoitteesta ja unelmasta tulee totta!

Mutta tässä siis vain osa suomalaisratsastajista kotikisassa ja mikä hienoa mukana nähdään myös paljon nuoria lahjakkaita suomalaisratsastajia. Helsinki International Horse Show onkin tärkeä paikka nuorille ratsastajille saada myös ensi kosketus suuriin kilpailuihin ja mm. juuri siksi myös olemme Valtion Liikuntaneuvostonkin kautta halunneet olla monena vuonna tukemassa tätä upeaa tapahtumaa.

Juuri sain esimerkiksi viestin, että Dressage Future Cup finaalissa voittoon ratsasti nuori loppilaisratsastaja Ella Paloheimo Wollellaan ennätysprosentein 72,75%. Ja mukana nähdään myös kaksi muutakin loppilaista kun Rosa Laine hyppää MG Glendoran kanssa ja Rosa Mäkelä Virgin Expressillä. Rosalle jo voitto U25-luokassa. Hienoa nuorta loppilaismenestystä.

Muistan kun aikanaan Ella aloitti pienenä tyttönä samalla tallilla ratsastuksen missä minäkin ratsastan. Minna Varis ja Jari Nylund Vaahteramäellä neuvoivat Ellan hevosten pariin ja nyt nuori nainen jo kisaa Helsinki International Horse Showssa. Mutta minä jatkan Vaahteramäellä 🙂 Itseasiassa tänä viikonloppuna saan Jallun ja Minnan ja ratsatusystävieni kanssa viettää hevosten juhlaa HIHS:ssä ja katsella kun maailman parhaat ja nämä meidän nuoret kisaavat. Hevosenkengänmuotoinen sydän jo sykkii!

Nyt vielä kuitenkin eduskunnassa ympäristötyöryhmän taustakokous, Valtiovarainvaliokunnan ympäristö- ja asuntojaoston kokous ja varsinainen Vav:n kokous ja täysistuntokin. Mutta sen jälkeen sanotaan Jihaa!

Onnea kaikille ratsukoille!

Dressage Future Cup finaalin voitto Ellalle ja Wollelle ennätysprosentein 72,75%!

Dressage Future Cup finaalin voitto loppilaisille Ella Paloheimolle ja Wollelle ennätysprosentein 72,75%!

 

 

Kommentit