Hevosasiat vahvasti esillä viikonloppuna Kansanedustaja Timo Heinonen HIHS:ssä: Huippu-urheilun rahoitus ja hevosenlannanpoltto tärkeitä kysymyksiä

Uutiset, tiistaina 26.10.2010

Helsinki sai viikonloppuna nauttia kansainvälisestä huippu-urheilusta kun Hartwall Areenalla kilpaili maailman huippuratsastajia ensimmäistä kertaa viiden tähden kilpailussa. Torstaina alkaneeseen Helsinki International Horse Shown mahtui niin suomalaisten harrastajien ja kansallisten nimien kilpailua, ammattilaisnäytöksiä ja viihdettä. Tositoimiin areenalla päästiin lauantaina, kun vuorossa oli yleisöennätyksen tehnyt GP-luokka, jossa nähtiin myös vahvaa suomalaisväriä. FEI:n maailmancupin osakilpailu ja myös Helsinki Horse Shown pääluokka päätti huikean kilpailuviikonlopun Helsingissä.

– Olen joka vuosi kalenteriin tilaa HIHS:lle raivannut ja tälläkin kertaa ehdin olla mukana kaikki pääkilpailut. Tapasin mm. Ratsastajaliiton ja Ypäjän Hevosopiston johtoa ja monessa palaverissä esillä erinäisiä hevosurheiluun liittyviä ajankohtaisia asioita, kertoi Timo Heinonen

Tämän vuoden Horse Shown kruunasi suomalaisten ratsastajien menestys. Erityisesti Nina Fagerströmin upea seitsemäs sija pääluokassa, nuoren Anna-Juulia Kontion voitto 140-luokassa lauantaina ja koulupuolella Alexandra Malmströmin kolmas sija olivat suomalaisyleisön mieleen. HIHS tekikin tänä vuonna kävijäennätyksen, viikonlopun aikana hevosia ja ratsastajia seurasi 46 488 katsojaa.

Kansanedustaja Timo Heinonen ehti seuraamaan kilpailua Areenalla lauantaina ja sunnuntaina. Kilpailuiden lomassa Heinonen kävikin paljon keskusteluja hevospuolen asiantuntijoiden kanssa, mm. Suomen Ratsastajainliiton ja Ypäjän Hevosopiston ihmisten kanssa.

– Erityisesti esille nousi hevosenlannanpolttokysymys. Itse totesin, että uskon ensi keväänä asiaan saadaan toivottua muutosta, vaikka nyt asian eteneminen näyttääkin vaikealta. Olenkin useaan otteeseen esittänyt hevosen lannanpolton sallimista rajoitetun jätteenpolttoluvan kautta, ja tämä on myös kentän kanta. Työ siis jatkuu, kertoi Timo Heinonen.

Huippu-urheilun rahoituksesta riitti myös huippu-urheilutapahtumassa keskusteltavaa. Sivistysvaliokunta on asiaa käsitellyt tänäkin syksynä kuullen mm. asiantuntija ratsastaja Anna-Julia Kontiota, ja nyt tehtävillä muutoksilla pyritään siirtämään painopistettä rakenteiden sijasta suoraan urheilijoihin.

– Tällä hallituskaudella olemme saaneet ohjattua historiallisen paljon rahaa liikuntaan, urheiluun ja huippu-urheiluun. Menestystä saimme tänäkin viikonloppuna, ja näitä suomalaisia lahjakkuuksia pitää ja kannattaa tukea oikealla tavalla, kertoi sivistysvaliokunnan jäsenenä toimiva Heinonen.

Kommentit