Heinonen: OKL:n tulevaisuus Hämeenlinnassa turvattava Liikennehankkeet keskiöön

Uutiset, keskiviikkona 15.12.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen nosti tiistaina hämäläisten kansanedustajien yhteistyön tärkeimmiksi saavutuksiksi ensi vuoden budjettiin saadun valtatie 2:n lisärahoituksen avauksen, sekä vaatimuksen selvittää yliopistojen ja opettajankoulutuslaitosten tilanteet ennen laitosten siirtopäätöksiä. Erityisesti keskustelua on herättänyt Hämeenlinnassa toimiva OKL, joka toimii Tampereen yliopiston alaisuudessa.

– Muun muassa näissä kysymyksissä olemme tehneet yhteistyötä yli puoluerajojen, ja erityiskiitos täytyy antaa Kirsi Ojansuulle (vihr.), joka on ollut mukana neuvottelemassa hallituspuolueiden valtiovarainvaliokunnan jäsenten kanssa. Yhteistyö toimii, sanoo Heinonen.

– Tärkeä asia Hämeeseen ja erityisesti Lahden seudulle on myös lisärahoitus Z-junien vuorojen ylläpitämiseksi, joka myös sovittiin hallituspuolueiden kesken, muistuttaa Heinonen ja toteaa samalla, että myös pääradan välityskyky ja Riihimäen rautatieasema ovat rautatieliikenteessä tärkeitä kehittämiskohteita, joita tulee pitää esillä. Tulevaisuuden ratahankkeista nousee esiin myös Helsinki-Forssa-Pori- radan suunnittelu sekä Lahdesta Heinolan kautta pohjoiseen suuntautuvan linja.

– Liikennehankkeet tulevat olemaan Hämeen osalta kärjessä ensi kevään hallitusneuvotteluissa, jos siellä asti olemme. Näitä kärkihankkeita ovat erityisesti Lahden eteläinen kehätie, valtatie 12 ja 24 Lahden seudulla ja VT 2 Forssaan. Myös Kymppitie ja kantatie 54, sekä perusväylänpito pienemmilläkin teillä vaatii huomiota. Yhteistyötä tarvitaan siis jatkossakin, muistuttaa Heinonen.

Kommentit