Ypäjän Hevosopistolle lisää opiskelijapaikkoja

Uutiset, tiistaina 14.12.2010

Opetusministeri Henna Virkkunen on vahvistanut Ypäjän Hevosopistolle jälleen lisää opiskelijoiden aloituspaikkoja. Kansanedustaja Timo Heinonen nosti Ypäjän aloituspaikkaongelman esille pari vuotta sitten ja tämän aloituspaikkoja onkin saatu lisättyä. Vuoden alussa Ypäjä saa jälleen lisää kymmenen aloituspaikkaa.

– Kävimme ministeri Virkkusen kanssa myös vierailulla Ypäjällä ja aihe nousi silloinkin vahvasti esille. On hyvä, että nyt määrätietoisesti nostamme aloituspaikkamäärä kohti kestävää tasoa, kiitteli sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen, joka tuntee hevosalan oman ratsastusharrastuksenkin kautta.

Ypäjän Hevosopistolla on kiistaton asema maamme merkittävimpänä hevosalan oppilaitoksena ja tulevaisuudessa sillä on mahdollisuudet kasvaa myös Euroopan suurimmaksi alan toimijaksi.

Ypäjän Hevosopiston toimitusjohtajan Petri Mellerin mukaan aloituspaikkoja voitaisiin helpolla lisätä aina 400:aan. Tämäkään laajennus ei vaatisi uusia rakennusinvestointeja opetukseen ja lisähenkilöstönkin tarve olisi vain 8-10 työntekijää.

– Tarve on kiistaton ja minusta myös sen pitää näkyä paikkoja tulevaisuudessakin jaettaessa, että Ypäjä on vetovoimassaan aivan omaa luokkaansa. Sinne hakee yhtä aloituspaikkaa kohden jopa yli 2,5 hakijaa ja 97 prosenttia valmistuneista on työllistynyt tai jatkanut opintoja. Negatiivinen keskeyttäminenkin on vain 2,8 prosenttia, pohti Timo Heinonen ja kertoi, että osassa maamme hevosalan oppilaitoksista vastaajahakijamäärä aloituspaikkaa kohden on vain 0,6 hakijaa.

– Kohtaanto-ongelma on kiistaton. Ja kyllä meidän tulee huolehtia siitä, että kun koulutamme nuoria, että he myös löytävät valmistuttuaan työpaikan. Ypäjän asema on vankka ja sinne halutaan opiskelemaan ja sieltä valmistuneita halutaan töihin, totesi Heinonen.

Ypäjän Hevosopiston voimassa oleva strategia on selvä. Suunta-asiakirjan mukaan vuonna 2015 Hevosopisto olisi Euroopan suurin alan oppilaitos ja suunnannäyttäjä ajaen mittakaavassa ohi jopa Ranskan Saumurin. Kasvun myötä liikevaihto olisi noin 12 miljoonaa eroa vuodessa. Työntekijöitä opistolla olisi reilu 120 ja perustutkinnon suorittajia 400 ja heidän ohellaan kävisi 150 opiskelijaa ammatillisessa lisäkoulutuksessa.

Kommentit