Heinäkuun superviikonloppu keräsi Lopelle tuhansia ihmisiä – Perunankukkapäivä, Krouvin Kyläpäivät, kesäteatterin Elmo ja lavatansseja

Uutiset, sunnuntaina 03.07.2011

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu on ympäri Suomen yksi kesän vilkkaimmista tapahtumaviikonlopuista. Sitä se on myös Lopella kun samana viikonloppuna Lopella juhlitaan markkinatunnelmissa uutta Lopen perunaa, vietetään vanhanajan Krouvin Kyläpäiviä ja Sajaniemen Taidemäen kesäteatteri saa ensi-iltansa. Ja näin tänäkin vuonna ja illan kruunasi vielä useammat kesätanssit ympäri pitäjää.

– Kyllähän tämä on meille sellainen pr-viikonloppu, että paremmasta väliä. Tänäkin vuonna viikonloppu keräsi Lopelle tuhansia ihmisiä eri tapahtumiin, kiitteli Lopen kunnanhallituksen puheenjohtaja kotikuntansa aktiivisia tapahtumatekijöitä.

Lopen Perunankukkapäivät järjestettiin torilla nyt jo 21. kerran ja Krouvin Kyläpäiviä vietettiin Joentaan kylässä 9. kertaa. Kumpikin tapahtuma on lunastanut vahvan paikkansa Lopen suvessa.

– Kyllähän ne ovat sellaiset tapahtumat molemmat, että niitä odotamme me kantaloppilaiset kuin vapaa-ajanloppilaisetkin. Mutta erittäin hienoa on se, että väkeä tulee tänä superviikonloppuna Lopelle tuhansia kauempaakin.

Heinonen vietti koko lauantaina Lopen tapahtumissa ja Perunanakukkapäivien ja Krouvin Kyläpäivien jälkeen ilta jatkui Sajaniemen Kesäteatterissa Elmon ensi-illassa.

– Kesäteatterissakin oli tänä vuonna minulle erityinen tunnelataus. Olen toiminut pitkään Juhani Peltosen kirjallisuusseuran puheenjohtajana ja aikanaan oli sitä yhdessä mm. Kalevi Sorsan kanssa perustamassa. Nyt saimme seuramme 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Juhaninkin kotikunnan kesäteatteriin hänen tekstiinsä nojaavan Elmon.

Heinonen kertoi Elmon olevan erittäin vaativa näytelmänä tekstin hienouden ja tärkeyden myötä, mutta kertoi olleensa tyytyväinen ja vaikuttunut loppilaisten esityksestä.

– Erittäin hyvin ohjaaja Timo Tirri oli saanut lavalle kirjan tunnelman ja sisällönkin. Elmon roolin tehnyt Tero Nurmi oli kertakaikkisen hurmaava vaativassa roolissaan, kiitteli Heinonen.

Tapahtumalauantain illalla Vojakkalan lavalla oli vielä kesätanssit ja tanssit tahdit soivat myös mm. Kalevankin ladolla.

– Vojakkalassa oli hyvä tunnelma ja helteinen yö nostatti sitä kummasti lavankin puolella, hymyili Heinonen.

Kommentit