Hausjärven Eläkkeensaajien tilaisuus Hausjärven Ryttylässä ”Huoli lääkäripalveluista yhteinen”

Uutiset, keskiviikkona 28.02.2007

Kansanedustajaehdokas Timo Heinonen osallistui keskiviikkona 28.2. Hausjärven Eläkkeensaajien tilaisuuteen Hausjärven Ryttylässä työväenyhdistyksen talolla Koivupirtissä. Paikalla oli tupa täynnä väkeä ja isäntänä toimi pitkänlinjan demari- ja kuntaaktiivi Vilho Vanhanen. Tunnelma oli hyvä ja ajatusten vaihto vilkasta.

– Olen tutustunut Vanhasen Villeen Riihimäen Ammattikoulun hallituksessa. Istuimme neljä vuotta pöydän päädyssä vierekkäin ja vaikka eri puolueista tulimme ja ikäeroakin on nelisenkymmentä vuotta niin hyvin tulimme toimeen ja hauskaa oli. Ville kiusasi silloin minua kravatistani ja taitaa kiusata tänäänkin, kertoi Heinonen ja viittasi kravattinsa väriin.

Eläkkeensaajien tilaisuudessa esille nousi erityisesti kyläläisten huoli Ryttylän ja maaseudun lääkäritilanteesta. Huhut ovat viemässä lääkäripalveluja pois kylältä.

– Minun on helppo yhtyä tähän huoleen enkä tässä vaiheessa voi hyväksyä millään tavalla suunnitelmaa. Maaseutukuntien lääkäritilanteessa on niin paljon muutenkin epäkohtia ja heikkouksia, että heikennyksiin ei ole enää mitään oikeutusta eikä syytä, totesi Heinonen tiukasti ja vaati Terveyskeskuskuntayhtymää puuttumaan ongelmiin ensin ja jättämään palvelun vähennykset pois ajatuksista.

– Kuntayhtymän tulee taata nyt lääkäripalvelut myös maaseutukunnissa. Ostopalvelulääkärit eivät ole kestävä vaihtoehto ja myös kieliongelma on akuutti. Lääkärit ovat työssään varmasti päteviä, mutta jos potilaan ja lääkärin välillä on kielimuuri niin ei voida puhua laadukkaasta hoidosta. Riskit ovat liian suuria ja tämä on jo aiheuttanut kunnillemme lisämenoja.

– Itse olen sitä mieltä, että nyt pitää laittaa lääkäriasiat kuntoon kuntayhtymän toimesta. Se voi hieman maksaa, mutta kunnat ovat mukana sen takia, että he saavat nämä palvelut kuntayhtymältä.

Kävelysauvat tuliaisina

Viikkotapaamiseen osallistunut Timo Heinonen kiitti Vilho Vanhasta ja Hausjärven Eläkkeensaajia kutsusta ja toi tuomisena kahdet kävelysauvat arvontapalkinnoksi.

– Nämä sauvat kertovat siitä huolestani, että haluan yhteiskuntamme panostavan enemmän ennaltaehkäisevään työhön.

Heinonen kertoi tilaisuudessa keskeisimmät tavoitteensa kansanedustajaehdokkaana, mutta muistutti samalla vahvasti myös seutukunnan yhteistyönmerkityksestä.

-Kuntiemme pitää nyt olla aktiivisia yhteistyössä. Antaa tukea silloin kun toinen sitä tarvitsee ja katsoa luottavaisena tulevaisuuteen. Koko alueesta pitää kantaa yhdessä vastuuta nyt ja tulevaisuudessa.

Kommentit