Hartolan Markkinoilla Benkun kanssa – ”On se vaan aikamoinen kaveri”

Blogi, lauantaina 02.09.2023

Tänään päivä valkeni aamusta edes aurinkoisena mökkirannassa. Kuuden aikaan ylös ja aamukahvien kautta matkaan. Syyskuun ensimmäinen lauantai ja Hartolan Markkinat. Suuntana siis jälleen Hartolan kuningaskunta ja yhdet jokaisen kesän suurimmista maalaismarkkinoista.

Tällä kertaa sain kaverikseni matkaan myös ystäväni ja kollegani Ben Zyskowiczin. Benkun kanssa on tullut tehtyä tällaisia ”retkiä” parikymmenen vuoden aikana lukuisia ja aina yhdessä tekeminen yhtä mukavaa. Tänäänkin aivan valtavasti väkeä liikkeellä ja ei juttukavereista todellakaan ollut pulaa. Itseasiassa en edes ehtinyt Kokoomuksen teltallekaan vielä, kun jo hihasta ensikertaa nypättiin ja tsemppejä politiikan syksyyn toivotettiin.

Oli mukava huomata, että tekemäni työ on myös Hartolassa laitettu merkille. Useampi keskustelu mm. Natosta ja maamme uskottavasta maanpuolustuksesta. Keskusteluja myös aseviennistä ja maamme puolustusmateriaaliteollisuuden nykytilasta ja kehittämisestä. Ja keskusteluun nousi luonnollisesti myös liikunnan ja urheilun kysymykset ja mm. liikuntapaikkarakentamisen tulevat hankkeet ja luonnollisesti isosti myös maamme vaikea taloustilanne. Itseasiassa saamamme perintö pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukselta on paljastumassa vielä paljon luultuakin huonommaksi ja nyt talousluvut kertovat, että massiivinen velaksi eläminen tulee niin kalliiksi, että otetun velan korkojakin joudutaan jo maksamaan uudella velalla. Marinin hallitus otti viime kaudella velkaa 40 miljardia euroa neljässä vuodessa ja nyt pelkkiin korkoihin menee jo useampi miljardi vuodessa ja tulevina vuosina jopa 4-5 miljardia. Ja kaikkihan tietävät, että korkolaskuun käytetyt eurot ovat sitten pois kaikesta muusta hyvinvointiyhteiskunnan kehittämisestä.

Myös sote puhutti tänään ja senkin kohdalla oli pakko todeta, että luvattoman huonosti aluehallinto maahamme rakennettiin ja sen tärkein tehtävä sosiaali- ja terveydenhoito. Näyttää siltä, että rahaa tämä malli syö oikein urakalla ja raha näyttää menevän nyt hallintoon ja rakenteisiin. Myös ideologiset valinnat ja mm. Kela-korvausten leikkaukset ja vastaavat ovat ajaneet tilannetta vain huonompaan suuntaan ja pidentäneet mm. lääkärijonoja ja myös vanhustenhoidon tilanne on nyt huonompi, kuin silloin kun Marinin hallitus ja sote-ministeri Krista Kiuru (sd.) tehtävät vastuulleen saivat. Vanhustenhoito käytännössä kriisiytyi Kiurun valtakaudella ja luvatut hoitajamitoitukset petettiin jne. Siivottavaa siis todellakin riittää.

Hartolassa pari hyvää keskustelua myös mm. tuulivoimasta ja aurinkovoimaloiden rakentamisesta. Aiheestahan eilen perjantaina 1.9.2023 täällä blogissanikin kirjoitin ja tänään myös markkinoilla toistin

samat sanat, että nämä hankkeet tarvitsevat nyt parempaa ohjausta ja myös suunnitelmallisuutta. Ja minusta myös alueiden asukkaiden ääni pitää saada vaikuttavasti myös kuuluviin, kun uusia tuulivoimaloita ja myös aurinkopaneelipeltoja suunnitellaan. Lupaan pitää aihetta esillä.

Monen monta mukavaa kohtaamista ja keskustelua. Monta kättenpuristusta ja muutama halauskin. Olipas kiva taas olla kentällä. Ja Benin ja minun yhteinen ystävämme Pertti Salolainenhan aikanaan jo opetti, että…

”Tavattavissa vaalien välissäkin”

Ja vielä mukavampaa se on Benin kanssa. Tänäänkin yksi herra totesi, että ”On se tuo Ben vaan aikamoinen kaveri”. Oli helppo todeta, että niin on.

….

Päivä jatkui sitten pienellä vaatetuksen vaihdolla…

Riihimäen Cocks 50 vuotta

Kristiina ja Jari Viita nimittäin olivat kutsuneet tänään väkeä Riihimäen Cocks Areenalle juhlistamaan Cocksin 50-vuotista taivalta. Upea areena oli muuttunut upeaksi juhlatilaksi ja ns. kentällä juhlittiin nyt Cocksin pitkää uraa ja menestyksen vuosia. Lämmin kiitos kutsusta vielä täälläkin ja myös paljon onnea ja menestyksekästä jatkoakin!

Viitojen ja Cocksin kanssa on tullut vuosien saatossa tehtyä paljon ja monenlaista. Ja tästä yhteistyöstä yhtenä esimerkkinä myös tämä upea Cocks Areena, minkä Jari Viita rakensi yksityisenä hankkeena saaden siihen kuitenkin valtion liikuntapaikkarakentamisen tuen. Ja voi hyvin todeta, että ei nekään eurot hukkaan menneet vaan hyvää käyttöön – liikuntaa ja liikkeeseen!

Pitkä päivä. Tänään mentiin taas heittämällä kellonympäri. Ilta jo pimentynyt ja takaisin järven rannassa. Järvellä vain joutsenet huutavat syksyä.

Kommentit