Harrasteajoneuvot omaan rekisteriin – Trafi valmistelee asiaa

Blogi, tiistaina 13.02.2018

Esitykseni oman harrasteajoneuvorekisterin luomiseksi ja näin tällaisten autojen tunnistamiseksi on edennyt hyvin. Liikenneministeri Anne Berner tarttui esitykseeni ja nyt asiaa on valmisteltu Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin toimesta. Trafi siis  selvittää harrasteajoneuvorekisterin perustamisen lisäksi samalla myös moottoriurheilukäytössä olevien autojen rekisteröinnin byrokratian keventämistä. Kaksi isoa juttua jotka molemmat tulleet minulle teiltä blogini lukijoilta ja muuten työtäni seuraavilta. Kiitos siis aktiivisuudesta! Näin asiat nousevat esiin ja näin maailmaa muutetaan 🙂

Tässä kaverini kuva missä ylempi on museoauto ja allaoleva juurikin tällainen harrasteajoneuvo.

Harrasteajoneuvorekisterissä määriteltäisiin siis harrastuskäytössä olevat ajoneuvot ja tämän jälkeen museoautojen tapaan olisi mahdollista määritellä niille järkevämmät maksut kuin normaalissa päivittäisessä käytössä oleville ajoneuvoille. Minultakin on kysytty ajatuksia tämän määrittelyn tekemiseen. Te kaikki jotka näiden kanssa pelaatte niin laittakaapa minulle ajatuksia mitkä määrittelisi harrasteajoneuvon? Ikä? Rakentelu? Käyttöaika? Joku muu?

Itselläni ei ole harrasteajoneuvoa, mutta tällainen Madame on ja tarkoitus saada vanha rouva museorekisteriin ensi kesänä. Penkit saavat uudet pinnat paremmin säilyneestä kuplasta. Onneksi löytyi samaa kangasta ja kahden vanhan auton penkeistä saadaan yhdet ehdat tähän.

Rekisterissä on n. 45 000 museoajoneuvoa.
Vastaavassa käyttötarkoituksessa olevia harrasteajoneuvoja on arviolta n. 50 000. Järjestäytyneitä ajoneuvoharrastajia on karkean arvion mukaan n. 50 000. Kyse ei siis ole isosta määrästä autoja eikä tällä siis suurta merkitystä maamme taloudelle, mutta nämä 50 000 harrastajaa tekevät sellaista kulttuurihistoriaa, että sitä kannattaa hieman tukea tai siihen kannustaa tai ei ainakaan sitä kohtuuttomasti hankaloittaa.

Mutta tämä nyt etenee ja toivottavasti myös maaliin asti ja myös mopoauto-case ja myös karting- yms. huoltoautokäytössä ollevien autojen juttu saatiin teidän heräilläolon ansiosta korjattua. Näin yhteistyö pelaa. Mielelläni näissä jatkossakin olen aina avuksi.

Tänään eduskunnassa aamulla puolustusvaliokunnan kokous ja sitten valtiovarainvaliokunta ennen täysistuntoa. Päivällä vielä mukava tuokio erään tohtoriopiskelijan haastateltavana. Mukavaa vaihtelua päivään. Huomenna sitten eduskunnassa valtiopäivien avajaiskeskustelu ja mielenkiintoista nähdä millaisessa asennossa uuden vuoden keskusteluun lähdetään. Toivottavasti rakentavassa hengessä. Sellaista henkeä suomalainen politiikka on viimeaikoina kaivannut.

Tänään myös 100 vuotta siitä kun jääkärit vannoivat ensimmäisen suomalaisen sotilasvalan Latviassa Liepajan Pyhän kolminaisuuden kirkossa. Siellä oli tänään juhlatilaisuus ja jumalanpalvelus ja kirkon seinässä puhutteleva muistolaatta: ”Suomalaiset jääkärit vannoivat täällä 13. helmikuuta 1918 uskollisuutta Suomen lailliselle hallitukselle lippunsa vihkimistilaisuudessa ennen lähtöään maansa vapaustaisteluun”.

Historiallisia päiviä ja kiitollisuudella näitä saamme muistella.

 

 

 

 

Kommentit