Hämeen maakunnan uusi hallinto rakentuu – Suurin haaste saada vetovoima kohdalleen

Blogi, maanantaina 12.02.2018

Tämä maakuntapäivä meni aamusta iltaan maakunta-, seutukunta- ja kotikunta-asioiden parissa. Aamusta ensin Hämeen maakuntahallituksen kokous Hämeenlinnassa ja sitten seutujohtoryhmä Riihimäellä ja ilta vielä Lopen asioiden parissa kunnanhallituksessa.

Maakuntahallitus rakentaa nyt määrätietoisesti uutta hallintorakennetta. Nyt käsittelyssä on malli missä 59 hengen maakuntavaltuuston alle tulisi neljä valiokuntaa ja maakuntahallitus. Maakuntahallituksen alla olisi vielä kaksi lautakuntaa eli Sote- ja toisena kasvulautakunta. Minusta malli tarvitsee vielä pohdintaa ja huolellista keskustelua. Itse toivoisin, että saisimme lakiin otto-oikeuspykälän ja näin voisimme poistaa valiokunnat ja rakentaa hallinnon aidon lautakuntamallin varaan. Tästä hyvä nyt käydä keskustelua vaikka päätös syntyykin maakuntavaalien jälkeen lopullisesti.

Lopen Kunnanhallituksessa tänään valmisteltiin monessa mielessä tulevaa. Talous on yksi sellainen missä nykyisen kunnanhallituksen tulee onnistua aiempien tapaan ja sitä tuleekin seurata tarkasti. Verotilitykset ovat toteutuneet alkuvuodesta hyvin ja myös työllisyystilanteemme on parantunut edelleen. Nämä antavat hyvät lähtökohdat hallitukselle onnistua tehtävässään.

Itse olen erityisen tyytyväinen siihen, että työttömyys edelleen pienenee. Lopella on paras tilanne koko Hämeessä ja meillä työttömyysaste on painettu jo 6,3% (Häme 10,% ja koko Suomi 11,2%). Nuorisotyöttömyys myös helpottaa ja merkille pantavaa on myös se, että pitkäaikaistyöttömyys pienenee. Yli vuoden työttömänä olleiden loppilaisten määrä oli joulukuussa 49, mikä oli 32 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kova tulos ja kiitos myös aktiivisille toimijoille tämän asian parissa.

Kunnassamme etenee nyt myös hanke valokuidun saamiseksi koko kuntaan. Se on iso satsaus ja parantaa niin yritysten kuin kuntalaistenkin palveluita ja työnteon mahdollisuuksia Lopella. Nyt on tärkeä huolehtia, että hanke tehdään kunnolla ja huolella ja niin, että kuntamme eri alueet tulee huomioon otetuiksi ja laajakaistayhteyksien piiriin. Olkaa myös te kaikki aktiivisia tässä asiassa.

Hieno päätös on myös lisäpanostuksemme vanhusten kotihoitoon. Tänään päätettiin kahden lähihoitajan toimen perustamisesta kotihoitoon maaliskuun alusta alkaen. Näin kuntamme kotihoidossa toimii yhteensä 30 vakituista työntekijää. Samalla yksi hoivakoti Eedilän lähihoitajan toimi päätettiin muuttaa sairaanhoitajan toimeksi.

Listalla myös nippu muita asioita. Pöytäkirja löytyy pian kuntamme kotisivuilta ja jos sen pohjalta ajatuksia tai kysymyksiä esiin nousee niin minuun voi aina olla yhteydessä.

Vauhdikas kokouspäivä siis takana. Huomenna jatketaan Helsingissä.

 

 

 

 

Kommentit