Harkitsen asettumista ehdolle Kokoomuksen Puoluekokouksessa Lappeenrannassa

Blogi, perjantaina 25.03.2016

Kokoomus valitsee puoluejohdon kesäkuussa Lappeenrannassa pidettävässä puoluekokouksessa. Kokoomuksen järjestöväki valitsee puolueen puheenjohtajan lisäksi kolme varapuheenjohtajaa ja puoluevaltuuston puheenjohtajan. Kansanedustajaurani aivan alussa 2008 olin kokoomusnuorten ja kokoomusopiskelijoiden ehdokkaana puolueemme varapuheenjohtajaksi silloin kokoomuksen nuorimpana kansanedustajana. Teimme hienon kampanjan – siitä kiitos nuorille ja lukuisille muillekin kokoomuslaisille ympäri Suomen – ja erinomaisen tuloksenkin vaikka en valituksi tullutkaan. Nyt vajaa kymmenen vuotta myöhemmin minua on jälleen pyydetty harkitsemaan asettumista ehdokkaaksi puoluekokouksessa.

Tällaisissa tunnelmissa teimme vuonna 2008 varapuheenjohtajakampanjaani Tampereen puoluekokouksessa kokoomusnuorten ja kokoomusopiskelijoiden johdolla. Hienot muistot ja kova tulos jos sieltä.

Tällaisissa tunnelmissa teimme vuonna 2008 varapuheenjohtajakampanjaani Tampereen puoluekokouksessa kokoomusnuorten ja kokoomusopiskelijoiden johdolla. Hienot muistot ja kova tulos jos sieltä.

Keskustelut ja yhteydenotot ehdokkuudestani lämmittävät mieltä. Ja erityisesti se, että pyyntöjä on tullut useampia ja kaikki eri puolilta Suomea. Ne velvoittavat harkitsemaan uudelleen varapuheenjohtajaksi ehdolleasettumistani nyt vakavasti. Myös lukuisat keskustelut puolueemme nykytilasta ja politiikkamme linjasta ovat sellaisia jotka omalta osaltaan tätä harkintaa vaativat. Muutoksia tarvitsemme joka tapauksessa.

Lupaan kertoa oman ratkaisuni noin kuukautta ennen puoluekokousta. Palaan asiaan kun pohdintani ja ratkaisuni on valmis.

…..

Sote jälleen vaikeuksissa – suunniteltu ei tuomassakaan säästöjä

Tuore tutkimus Sote – enemmän, paremmin ja halvemmalla? paljastaa ja osaltaan vahvistaa sitä mitä me kokoomuksessa olemme pitäneet esillä. tutkimusta varten on tehty kysely yli 2 500 sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajalle. Suunnitellulla 18/15 jaolla ei ole saavutettavissa uudistuksen säästötavoitteita ja verotus on siis uudistuksen myötä kiristymässä. Tavoitteenahan on ollut rajoittaa kustannusten vuosittainen nousu vuosina 2019-2030 keskimäärin 0,9 prosenttiin ennustetusta 2,3 prosentista. Tämä tarkoittaisi noin kolme miljardin euron kustannusvaikutusta 2030 mennessä vuositasolla. Tutkimuksen mukaan uhkana onkin se, että sote-uudistus ei tehostaisikaan toimintaa.

Tutkimus myös vahvistaa nyt esillä olevaa mallia missä sote-alueita ei olisikaan 15 vaan vain 5 ja enintään 12. Maakuntien määrä säilyisi tässäkin mallissa 18. Myös Etlan tutkimus tukee sote-alueiden karsimista ja tutkimusneuvonantaja Tarmo Valkonen alleviivaa, että hän ei tiedä yhtään asiantuntijaa, joka olisi eri mieltä. Hänen mukaansa sote-alueita pitäisi olla enintään 12, ehkä vain viisi. ”Pienimmillä maakunnilla väestön ikärakenteen näkymät ovat synkät. On tehokkaampaa aloittaa suurilla alueilla, jos jossain vaiheessa jouduttaisiin kuitenkin miettimään, mitä joillekin alueille tehdään. Yhdisteleminen ei ole missään tapauksessa tehokasta.”

”Tutkimuksen mukaan uudistuksen keskeisistä onnistumisen elementeistä – ohjaus- ja kannustejärjestelmä sekä sote-henkilöstön saaminen mukaan uudistukseen – ei ole juuri keskusteltu. Tavoitteina olevat terveyserojen kaventuminen, palvelujen laadun paraneminen ja kustannusten säästöt ovat keskenään ristiriidassa, jollei uudistus onnistu kustannusvaikuttavuuden merkittävässä parantamisessa. Kustannusvaikuttavuuden parantaminen edellyttää, että sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuullisilla alueilla eri toimijat toimivat yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Ilman uudenlaisia ohjaus- tai kannustinjärjestelmiä tavoitteiden saavuttaminen on epätodennäköistä. Suoritusmittarit ja niihin liittyvät kannustimet ohjaavat toimintaa myös terveydenhuollossa, mutta huonot mittarit johtavat käyttäytymisen vääristymiin ja aiheuttavat mittareiden manipulointia. Toimivan ohjaus- ja kannustinjärjestelmän luominen on hyvin hankalaa tutkimustiedon hajanaisuuden sekä suorituksenarviointiin liittyvien haasteiden vuoksi.”

Asiaa on siis hallituksen väistämättä pohdittava uudestaan. Uudistusta ei pidä tehdä vain uudistuksen ilosta vaan se pitää tehdä ennen muuta niin että kaikkien kansalaisten palvelut turvataan ja palvelut paranevat.

Mukava herätys järvenrannalla. Talvi kauneimmillaan täällä Pekkalassa Loppijärven rannalla. Takkaan lisää puita ja kiva rätinä sieltä ja lintujen laulu ulkoa. Kevättä on ilmassa.

….

Kello 20.35 ja Hämeenlinnasta kotiin. Päivä huipentui tänään Elenia Areenalla kun Hämeenlinnan kaksi salibandyn divarijoukkuetta kohtasivat viidennessä ja ratkaisevassa finaaliottelussa. Lammin Salibandy voitti kaksi ensimmäistä peliä ja sitten Hämeenlinnan Steelers kaksi seuraavaa ja tänään illan ottelussa voittajalle oli tarjolla liigapaikka ensi kaudeksi. LaSB voitti pelin 2600 katsojan edessä hienon taistelun ja pelin jälkeen ja varmisti nousunsa korkeimmalle sarjatasolle. Steelersilläkin on vielä yksi oljenkorsi jäljellä kun joukkue taistelee noususta vielä SM-liigan jumboa Raumaa vastaan. Toivotaan, että Steelers hoitaa sen sarjan kotiin ja ensi kaudella salibandyliigassa nähtäisiinkin kaksi hämeenlinnalaista joukkuetta.

Pitkäperjantai tänään mökillä ulkoillen ja perheen ja ystävien kanssa vapaapäivistä nauttien. Sauna vielä lämpiämässä ja kohta pimenemässä illassa hyvän ystävän kanssa löylyyn. Huomenna Lopella Lankalauantain markkinat. Tervetuloa Lopelle ja hyvää Pääsiäistä teille kaikille.

 

Kommentit