Hyvää pääsiäistä – Pääsiäisen kunniaksi Pekkalaan Lopen Pyhän Birgitan ikoni

Blogi, lauantaina 26.03.2016

20160326_180422Pääsiäinen on kulunut tänä vuonna Pekkalan mökillämme. Ystäviä on täällä piipahtanut kyläilemässä ja myös osa on ollut yökylässäkin viettämässä kanssamme pääsiäistä. Tänään avattiin myös kotikuntani Lopen markkinavuosi Lankalauantain perinteisillä markkinoilla. Väkeä oli Lopen torilla todella paljon ja myyjiäkin tori täynnä. Tarkoitus on myös tulevaksi kesäksi hieman luoda uuttakin kesäkuntamme torille ja tavoitteena saada tori elämää joka viikko eikä vain markkinoilla. Olisi mukava, että saisimme aikaiseksi esimerkiksi perjantain torikulttuurin ja myös tapahtumia ja tilaisuuksiakin lisää. Katsotaan miten asia etenee. Ainakin nyt, kun olemme ajatuksiamme esitelleet niin ne ovat saaneet hyvän vastaanoton.

Pääsiäisen kunniaksi hankin Pekkalan mökille myös kolme ikonia. Meidän kummankin suvussa on ortodokseja ollut isovanhemmissamme ja vaikka itse olemmekin luterilaisia niin halusimme ikonein kunnioittaa menneitä sukupolviamme ja myös historiaakin. Ja itseasiassa ikonihan sopii hyvin ihan jokaiseen kotiin.

Pekkalaan valitsin ikoneiksi kolme henkilöä. Ikonitaiteilija Ivanka Kortzanona teki ikonit ja niissä kuvattuna ”Lopen oma pyhimys” Pyhä Birgitta, Suomen kansallispyhimys Pyhä Henrik ja oma Timoteus. Lopella siis Pyhälle Birgitalle pyhitetty vanhakirkkomme Santa Pirjo ja Birgitan kirkosta laulamme myös Lopen Laulussakin. Kauniit ikonit nyt rakkaan enoni tekemän mökin seinällä.

Mukavaa pääsiäisen jatkoa teille kaikille.

Kommentit