Härkäviikkoja kohden.

Blogi, sunnuntaina 05.01.2014

Joulun jälkeinen pyhätön aika lähestyy. Vielä Loppiainen ja sitten kohti kevättä minne meidät vie tiukka täysien työviikkojen aika. Itseasiassa härkäviikkojen tai selkäviikkojen mitä nimitystä tästä ajasta ikinä halutaankaan käyttää jälkeen seuraavat rikkonainen viikko tulee vasta pääsiäisenä. Hyviä ehjiä työviikkoja siis luvassa monta ja niitä moni varmasti jo ihan oikeastikin kaipaa.

Itse muista miten koulussa opettajana odotti tätä jaksoa. Se oli se tehokkaan opiskelun ja koulunkäynnin jakso koulussa. Varsinkin isompien oppilaiden kanssa näistä viikoista otettiin kaikki hyöty irti ja varmasti pienempienkin. Hyvät arkiviikot maanantaista perjantaihin antoivat ja antavat tänäkin talvena monelle koululaisille hyvän työrauhan keskittyä vain koulunkäyntiin ja oppimiseen. Ja monelle opettajalle ajan opettamiseen ja kasvattamiseen. 

Voi olla, että nämä tiukat täydet työviikot ovat monelle raskaitakin. Siitä lienee tullut aikanaan tuo härkäviikko-nimityskin. Isot taakat ja kuormat ovat vaatineet avukseen härkiä vetojuhdiksi. Sellainenkin raskastaakka fiilis näistä viikoista voi hyvin syntyä.

Melkein viisitoista kokonaista viikkoa pääsiäiseen. Hyviä arjen viikkoja. Arki palaa siis pian, mutta sitä ennen vielä Loppiainen. Tänään Loppiaisen aatto ja terveisiä täältä Lopelta. Illalla suuntaamme jälleen Lopen Uupuneiden juhlaillalliselle, mutta sen jälkeen sitten olemme taas virkeitä uuteen vuoteen.

Loppiaisen juhlaillalliselle.

Tänään pitkän perinteen mukaisesti suuntaamme illalla Lopen Uupuneiden kanssa Loppiaisen juhlaillalliselle. Mukava porukka joka kasvanut vuosien varrella aina muutamalla uudella uupuneella jälleen koossa. Hyvää ruokaa ja hyvää seuraa Lopella Loppiaisen kunniaksi.

Mutta sitä ennen vielä jännitetään junnujen MM-kiekkoa hetki. Vasta myöhään illastamaan 🙂

Kommentit