Harjunrinteen koulu saa valtionosuuden – Timo Heinonen tyytyväinen loppuratkaisuun

Uutiset, perjantaina 29.10.2010

Riihimäen kaupungin Harjunrinteen koulun peruskorjaus on saamassa epäilijöistä huolimatta valtiontuen kuluvalle vuodelle. Elvytyshankerahaa on Riihimäelle tulossa vielä tälle vuodelle reilu 2 miljoonaa euroa, mutta ei kuitenkaan kaupungin hakemaa 3,6 miljoonaa euroa. Nyt koulun korjaushankkeen eteenpäin lähteminen onkin enää kaupungin päätöksestä kiinni.

– Päivällä aiheesta keskustelin eduskunnassa ja iltapäivällä sitten vielä Uudenmaan Elyyn olin yhteydessä. Pitkä vääntö saa näin ainakin minusta hyvän päätöksen, totesi kansanedustaja Timo Heinonen.

Keväällä vielä näytti siltä, että elvytysrahaa ei Riihimäelle olisi missään tilanteessa tulossa Loviisan hankkeen ajettua listalla Harjunrinteen edelle ja myös syksy näytti pitkään erittäin vaikealta.

– Riihimäen kaupunginjohdon kanssa teimme keväällä ja syksyllä aiheen parissa paljon työtä ja täytyy todeta, että se kannatti. Ja on muuten syytä huomata sekin, että tuota kaupungin hakemaa 3,6 miljoonaa euroa ei hanke olisi voinut missään tapauksessa saada vaan maksimi tukikin olisi ollut vain 2,92 miljoonaa. Eli tuo erotus nyt saatavan ja maksimin välillä on 850 000 euroa. Siksi tähän pelastusrenkaaseen kannattaa minusta tarttua ehdottomasti, kertoi Heinonen.

Heinonen kertoi informoineensa Riihimäen kaupunginjohtajaa ja valtuuston ja hallituksen puheenjohtajaa ratkaisusta ja virallista kaupungin päätöstä odotetaan pian.

Kommentit