Hämmennyin Jari Sarasvuon ahneudesta katsojiin.

Blogi, perjantaina 14.02.2014

Eilen illalla Nelonen ja Jari Sarasvuo halusivat antaa parhaaseen katseluaikaan tv-aikaa pari vuotta sitten vakavasta rikoksesta tuomitulle. Mies oli saanut tuomio osallisuudesta kesällä 2011 tapahtuneeseen tappoon. Tuomio oli kuusi vuotta vankeutta avunannosta tappoon. Ensikertalaisena hän istui tästä vain kaksi vuotta ja vapautui juuri samoihin aikoihin kun asia sai oman vahvistuksensa hovioikeudessa. Voimassa olevan maamme ”lain mukaan alle 21-vuotiaana tehdyn rikoksen perusteella tuomitusta määräaikaisesta vankeusrangaistuksesta voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen, kun henkilö on suorittanut rangaistuksestaan puolet tai yhden kolmasosan, jos henkilöä ei ole rikosta edeltäneiden kolmen vuoden aikana tuomittu vankeuteen.” Juuri eilen tästä asiasta eduskunnassa keskustelimme ja itse esitin, että näistä lievennyksistä luovutaan.

Mutta olen hämmentynyt ja surullinen, että arvostamani Jari Sarasvuo halusi antaa tällaiselle rikolliselle tv-aikaa. Ja vielä näin lähellä itse rikosta. Ja jopa tilanteessa missä asia saattaa edetä myös korkeimman oikeuden käsittelyyn. Vaikka Sarasvuo yritti ohjelmassaa moneen kertaa selittää syytä miksi hän haastattelun haluaa tehdä ja miksi sen näyttää tv:ssä niin itse haastattelun jälkeen ei voinut tulla muuhun lopputulokseen kuin vain ahneudesta katsojiin. Surullista.

Muistan miten aikanaan samaan sortui myös Kolmas Pyörä tekemällä haastattelun kahden myllypurolaisen lapsen murhaajasta ja jopa Yle ja A-Studio tammikuussa 2011 antamalla tv-aikaa viidestä murhasta sekä viidestä murhan yrityksestä tuomitulle Sauomen rikoshistorian pahimmalle sarjamurhaajalle. Katsoin nuo haastattelut netistä nyt uudestaan. En löytänyt niistäkään mitään sellaista miksi ne oli tv:ssä näytettävä. Muuta kuin ahneus katsojista.

On harmillista, että kaikki on tässä maassa tavalla tai toisella myytävänä. Tai ostettavissa. Tai jotain sellaista. Nyt Jari Saravuon ahneus sai uuden ulottuvuuden.

Nyt aamusta ympäristövaliokunnan kokous jo takana. Kokous alkoi kollegamme Antti Kaikkosen 40-vuotiskahveilla ja vielä täälläkin onnea Antille. Nyt takana jo yksi tapaaminen ja hetki lehtienkin parissa. Lounaan kautta täysistuntoon.

Kello 21.35 ja illan olympiamatsikin jo takana. Leijonilta vahva peli Norjaa vastaan ja makea voitto. Pikku hiljaa luistin alkaa kulkea sillä tavalla kuin pitää ja ennen muuta kiekko. Edessä siis vielä hyvä turnaus. Ja mahtuihan päivään upea hetki kun Iivo Niskanen hiitti upeasti neljänneksi. 15km:n Olympiapronssi jäi vain 0,2 sekunnin päähän. Toivottavasti tämä kasvattaa Iivosta uuden Mietaan meille. Mutta onnea Iivolle upeasta hiihdosta ja venymisestä tärkeimmällä hetkellä. Toisella hiihtojärjestyksellä mitali olisi tullut saletisti.

Eduskunnassa tänään siis lyhyt päivä. Ja illansuussa ehdin tänään vielä piipahtaa myös MTK:n Kummimaatilallani Portaankorvassakin. Siellä vasikoiden aikaa ja niinpä kotiin tuliaisiksi tonkka ternimaitoa. Uunijuustoa eli vasikantanssia siis tänään iltapalaksi. Tanssiin lehmien kanssa 🙂 

Mutta nyt kiitellään tästä päivästä ja toivotetaan vielä kaikille täälläkin hyvää ystävänpäivää. Ja kiitokset kaikista toivotuksista myös joita itse tänään olen saanut täällä sähköisessä maailmassa. Huomenna herätään jälleen vuotta kokeneempana. Tärkeä yö siis edessä 🙂

 

 

 

Kommentit