Hämeenlinnan pakkasesta Lahden Joulumarkkinoille – Tuhannen joulupiparia ja tuhansia joulukarkkeja jakoon

Uutiset, lauantaina 11.12.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen jatkoi joulumarkkina- ja jouluglögikiertuettaan lauantaina 11. joulukuuta kahdella tapahtumalla. Aamupäivän Heinonen vietti Hämeenlinnan kokoomuslaisten kanssa kävelykatu Reskalla ja iltapäivän tunnit menivät juosten Lahden Joulumarkkinoilla. Paukkupakkanenkaan ei väkeä Reskalta karkoittanut ja sisätiloissa Lahdessä jouluvalmistautuvia olikin jo tungokseksi asti. Tunnelma oli siis korkella.

– Hieno päivä takana. Hämeenlinnan kokoomuslaiset olivat lämmittäneet suuret tykilliset glögiä ja se maistuikin aamun pakkasessa kaikille liikkeellä olleille ja sitten iltapäivällä Lahden joulumarkkinoilla Laihon Elinan joukot olivat laittaneet vuorostaan kaiken viimeisen päälle, kiitteli Timo Heinonen ja kertoi, että tuhat joulupiparia ja tuhansia joulukarkkeja meni Lahden suurhallissa hetkessä jakoon.

Herkkuja lomassa myös keskustelut kävivät vilkkaana. Hämeenlinnan Reskalla esille nousi huoli Hämeenlinnan OKL:n tulevaisuudesta, kaupungin suunnitelmat yhdistää lukiot ja ammattikoulut ja valtakunnan asioista niin energiakysymykset kuin talousasiatkin.

– Hämeenlinnaan on jo nykyisin kuin menisi toiseen kotikaupunkiin. Väki tuntee ja aina paikalle tulee paljon varta vasten minua tapaamaan tulevia ja terveisiä tuomaan tulevia. Tottakai se lämmittää mieltä, että työ on huomattu ja minua käytetään tässä työssä juuri oikealla tavalla hyväksi, kertoi Heinonen.

Heinonen totesi, että on olemassa vaara, että Tampereen Yliopisto tekee ratkaisun opettajankoulutuslaitoksen tulevaisuudesta itsenäisesti.

– Itse uskon, että kyllä sielläkin kunnioitetaan eduskunnakin tahtoa opettajankoulutuksen tulevaisuuden selvittämisestä valtakunnallisesti ennen ratkaisuja. Tällaisen vaatimuksen saimme kirjatuksi nyt budjetin eduskuntakäsittelyssä ylös ja kyllä sitä vastuulliset toimijat varmasti noudattavat, totesi Heinonen ja painotti, että nyt Hämeessä on tehtävä kaikki mahdollinen, että OKL on elinvoimainen ja kilpailukykyinen tulevaisuudessakin.

– Minusta kannattaisi pohtia sitäkin, että Rauman tapaan OKL:n Normaalikoulua laajennettaisiin yhtenäiskouluna käsittämään luokat ykkösestä aina ysiin. Kaupunki siis nostaisi yhdessä valtion kanssa tämän yhdeksi kehittämiskohteeksi, kertoi Heinonen esittäneensä.

Lahden Joulumarkkinoilla yleisöryntäys

Hämeenlinnan Reskalta Timo Heinonen suuntasi hollolaisen eduskuntavaaliehdokkaan Elina Laihon seuraksi Lahden joulumarkkinoille. Lahden Suurhallissa olikin väkeä tuhansia liikkeellä pakkaspäivänä ja kokoomuksen herkut tekivät hyvin kauppansa.

– Jaoimme hetkessä tuhat joulupiparia ja sen päälle monta tuhatta joulumakeista markkinaväelle. Aivan ihastuttava tapahtuma, kiitteli Timo Heinonen.

Väkeä kokoomuslaisten markkinapaikalla riittikin koko päivän ja tunnit juoksivat hetkessä. Heinonen kiittelikin porukan hyvää yhteishenkeä.

-Ellulla (Elina Laiho) on todella hyvä ja aktiivinen tukitiimi kampanjaa tekemässä ja oli kiva saada olla tänään heitä auttamassa ja tottakai itsekin ihmisiä tapaamassa ja juttelemassa. Lahdessakin jo ihmiset hyvin tuntevat minutkin ja tänäänkin useampi tuli varta vasten tapaamaan ja tuomaan terveisiä niin puolueemme puheenjohtajalle Jyrki Kataiselle vietäväksi kuin yleisestikin eduskuntaan, kiitteli Timo Heinonen.

Jouluglögikiertue jatkuu jo huomenna sunnuntaina 12.12. Janakkalan kokoomuslaisten kanssa Turengin Markkinoilla klo 11-12.

Kommentit