Fatbardhe Hetemaj nousi HS:n Suomen Gallupin kärkijoukkoon – ”Tulos luo entistä enemmän uskoa ja intoa”

Uutiset, lauantaina 11.12.2010

Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän Helsingin vaalipiirin edustajagallupin todellinen yllättäjä oli kokoomuksen tuore kasvo Fatbardhe Hetemaj. Hetemaj nousi tutkimuksessa Helsingin 10 suosikkiehdokkaan joukkoon jättäen taakseen mm. Eero Heinäluoman, Mari Kiviniemen ja Sari Sarkomaan.

– Tottakai tuo oli upea tulos. Osasin odottaa hyvää, mutta kyllä tämä oli parempaa mitä tässä vaiheessa odotin. Todellinen joululahja, iloitsi Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen, joka aikanaan houkutteli Hetemajn mukaan politiikkaan ja kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

– No nyt Fade (Fatbardhe Hetemaj) on tiivisti jo Benin (Ben Zyskowicz) tallissa ja hyvä niin. Parhaissa käsissä siis. Faden tukijoukko kasvaa kovaa vauhtia ja tiimin kärkeen ja tekijäjoukkoon on saatu todella osaavia tekijöitä. Kyllä tätä tehdään enemmän kuin tosissaan ja täysillä.

Hetemaj edelle gallupissa nousivat vain konkaripoliitikot Osmo Soininvaara (33%), Erkki Tuomioja (26%), Ben Zyskowicz (24%), Anni Sinnemäki (22%), Paavo Arhinmäki (22), Jan Vapaavuori (18%) ja Pertti Salolainen (15%). Kymmenen houkuttelevimman ehdokkaan joukossa seuraava on heti Hetemaj 14 prosentin kannatuksella ja sitten Johanna Sumuvuori(14%) ja Sari Sarkomaa (13%). Kymmenen kärjessä Hetemaj on siis ainoa ei istuva kansandustaja.

– Tästä on tietenkin pitkä matka vielä kansanedustajaksi, mutta uskon, että tuosta kärkikymmeniköstä lähes kaikki läpi menee. Nyt kun teemme työn hyvin niin tässä voidaan hyvinkin tehdä historiaa. Mutta maltti on valttia. Vaaleihin on pitkä matka. Nöyrästi, pohti Timo Heinonen.

Helsingn Sanomat kirjoittikin, etä ”kokoomuksen istuvat kansanedustajat Sirpa Asko-Seljavaara, Sanna Perkiö, Juha Hakola ja Arja Karhuvaara joutunevat kisaamaan Hetemajn kanssa paikasta, jos oletetaan, että kokoomuksen paikkajako säilyy ennallaan”.

Äänestäjien mielipiteitä selvitti Suomen Gallup Helsingin Sanomien pyynnöstä. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit