Hämeenlinnan Lyseolla ja Senioreiden piirikokouksessa – Timo Heinonen haastoi ikäihmiset ja nuoret ”vaalikilpailuun”

Uutiset, maanantaina 17.03.2008

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok) aloitti pääsiäisviikon kuntakierrokset maanantaina vierailulla Hämeenlinnan Lyseolla ja puheella Hämeen Kansallistensenioreiden kevätkokouksessa. Ajankohtaisten aiheiden lisäksi Heinonen kannusti nuoria mukaan kunnallisvaaleihin ja vaikuttamaan yhteisiin asioihin. Iltapäivällä Heinonen kertoi saman viestin senioreille ja toivoin vaikuttamisesta yhteistä kilpailua.

– Jos nuoret nyt innostuvat hyvin mukaan ja vaikuttamaan kotikuntiensa asioihin niin toivoisin, että se voisi innostaa myös ikäihmisiä vastaamaan haasteeseen. Näin syntyisi sellainen positiivinen kilpailu vaikuttamisesta ja sen tulokset näkyisivät vaaleissa positiivisella tavalla, totesi Timo Heinonen maakuntapäivän jälkeen.

Heinosen maanantaipäivä piti sisällä kahdenkeskisten keskustelujen ja palaverien lisäksi ensin puhe- ja keskustelutilaisuuden Hämeenlinnan Lyseolla. Lukion toisen luokan oppilaille pitämässään alustuksessa Heinonen kertoi kansanedustajan työstä ja vaikuttamisesta. Alustuksessa käytiin läpi myös lainsäädännön eri vaiheet ja hallituskauden aikataulutus ja eri ohjelmat.

– Yritän aina hieman oppilaiden mukaan muokkailla tätä esitystä ja aina niin, että mukana on ajankohtaisiakin aiheita. Tänäänkin esillä oli mm. opintorahan korotus joka tapahtuu nyt 15 vuoden odotuksen jälkeen. Se on hyvä esimerkki siitä miten äänestäminen ja vallanvaihtuminen näkyy arkipäivässä, kertoi Heinonen yhden esimerkeistään ja vastaavasti iltapäivän senioreiden tilaisuudessa esillä oli samanlaisena vaikuttamisen onnistumisena esimerkkinä uuden hallituksen päätös oikaista eläkeläisten verotuksen epäoikeudenmukaisuus.

Hämeenlinnan Lyseolla kansanedustajalle esiteltiin myös oppilaitoksen historiaa ja nykytilaa, mutta myös tulevaisuuden suunnitelmia. Heinonen lupasi osaltaan olla edesauttamassa näiden suunnitelmien etenemistä.

– Erittäin hyvä vierailu ja jälleen sain uusia ajatuksia myös työhöni sivistysvaliokunnassa. Nämä ovat meille kansanedustajille tärkeitä juttuja ja itse yritän säännöllisesti tehdä vierailuja mm. eri kouluasteille.

Hämeen Seniorit Lopella

Iltapäivällä lounaan jälkeen päivä jatkui Hämeen Kansallisten Senioreiden kevätkokouksessa. Lopen paikallisyhdistys isännöi piirin kokousta Paavo Ponton johdolla ja Lopen valtuustosali olikin täynnä hämäläisiä senioreita. Poliittisen tilannekatsauksen kokouksessa pitänyt Timo Heinonen oli iloinen puhekutsustaan.

– Pari vuotta sitten Seniorit pitivät kirkkopäiväänsä Lopella ja silloin sain olla mukana puhumassa. Palaute oli hyvää ja nyt kansanedustaja oli ilo palata tämän ryhmän luo, totesi Heinonen.

Puheenvuorossaan Heinonen kertoi alkaneen vuoden ajankohtaisista asioista mm. liikennehankkeista, verotuksen uudistuksista mm. eläkkeiden ja perintöjen osalta sekä energiasta.

– ”Ei liikkeelle” ei ole tilaa. Emme voi yhtä aikaa vannoa ilmastonmuutoksen nimeen ja samaan aikaan tyrmätä ydinvoiman, vesivoiman, turpeen. Katainen nosti esille kolme ilmastopoliittista teesiä ja ne ovat 1. Ei ”ei-liikkeelle”, 2. Kyllä kaikille päästöttömille energianlähteille ja 3. Markkinoista on tehtävä hyvä renki tavoitteille. Siksi onkin sanottava ”kyllä” kaikille vähäpäästöisille vaihtoehdoille, totesi Heinonen ja ilmoittautui Kataisen järkivihreiden joukkoon.

– Puheenjohtajamme totesi, että mitä useammalle asialle sanomme ”ei”, sitä enemmän suomalaisen energialasku maksaa. Se on totta ja kun sanoo ei niin silloin pitää olla esittää todellisia vaihtoehtoja joilla EU:n asettamat tavoitteet voidaan saavuttaa.

Heinosen alustus päättyi vilkkaaseen keskusteluun jossa esille nousivat mm. tiehankkeet, työmatkavähennys ja eläkkeiden kehitys. Ajankohtaiset poliittisen keskustelun jälkeen Seniorit kävivät läpi kevätkokouksen sääntömääräiset asiat.

Kansanedustaja Timo Heinonen jatkaa pääsiäisviikon kiertuetta tiistaina mm. Hämeenlinnassa.

Kommentit