Timo Heinonen Hämeenlinnan Kokoomusnaisten kevätkokouksessa – ”Hyvät asiat jääneet liian pienelle huomiolle”

Uutiset, tiistaina 18.03.2008

Kansanedustaja Timo Heinonen puhui tiistaina 18. maaliskuuta Hämeenlinnan Kokoomusnaisten kevätkokouksessa. Hämeenlinnan Kansalliskerholle kokoontuneelle kokousväelle Heinonen kertoi politiikan ajankohtaisista asioista ja pahoitteli sitä, että monet hyvät asiat ovat jääneet nyt mediassa muun kohun jalkoihin.

– Puhuin tilaisuudessa mm. tuoreen kehyksen asioista ja niistä monet ovat jääneet mediassa lähes ilman julkisuutta. Yksi hyvä esimerkki Riihimäen pääradan välityskyvyn parantaminen toisella raideparilla ja Lahti-Hämeenlinna -tieosuuden perusparantaminen. Ne saatiin nyt tietynlaiseen hankkeiden kakkoskoriin. Tässä hankkeet jotka toteutettaisiin vuodesta 2011 eteenpäin. On totta, että tarve olisi heti, mutta ennakkotietoihin nähden kirjaus hyvä, totesi Heinonen.

Puheenvuorossaan Heinonen kertoi myös käytännönesimerkein perintöverotuksen vuoden alussa voimaan tulleesta uudistuksesta sekä nyt valmistelussa olevasta yritysten ja maatilojen perintöverotuksen uudistamisesta. Esillä oli myös energia- ja ilmastopolitiikan suuret haasteet, joissa Heinonen toisti kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen teesit järkivihreydestä.

– On aivan ehdottoman totta, että ”sanomalla ei” lähes kaikelle tuulivoimaa lukuunottamatta emme selviä. Mitä enemmän sanomme eri vaihtoehdoille mm. ydinvoimalle ja vesivoimalle ”ei” sitä suuremmaksi meidän energialaskumme kasvaa, kertoi Heinonen.

Kansalliskerhon pitkä kokouspöytä oli täynnä Hämeenlinnan aktiivisia kokoomusnaisia ja Heinonen kertoi tunnelman olleen innostus.

– Hämeenlinnan kokoomusnaisilla on peräti viisi omaa valtuutettua Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa ja täytyy kyllä todeta, että toiminta on vilkasta. Toimintakertomuksessa oli tapahtumia pitkä lista ja täytyy tässä vielä sanoa kiitos myös viime vuoden vaalityöstä. Eduskuntavaaleihin liittyviä tilaisuuksia kokoomusnaisten kertomuksessa oli useampia suurimpana aktiivinen toiminta Hämeenlinnan kauppatorin Korvakahvilamökillä. Ilman tällaista työtä ei vaalituloksemme olisi ollut sitä mitä se oli, kiitteli Heinonen kokouksen jälkeen ja totesi samalla juuri tänään tulleen kuluneeksi tasan vuoden hänen elämänsä ja monen muunkin suomalaisen elämän muuttaneista vuoden 2007 eduskuntavaaleista.

– Kyllä ne vaalit muuttivat oman elämäni varsin suuresti, mutta myös monen suomalaisen. Kun katsoo ensimmäisen vuoden tuloslistaa niin paljon on saatu aikaa. Perintöveroa on uudistettu, opiskelijat saavat 15 vuoden odotuksen jälkeen opintorahaan korotuksen, eläkkeiden veroepäoikeudenmukaisuus on korjattu jne. Monen muunkin elämään tuo vaalipäivä siis vaikutti ja vaikuttaa jatkossakin.

– Ajattelin ensin vain olla hetken puheeni jälkeen kokouksessa, mutta lopulta huomasin puheenjohtajan nuijan päättävän kokouksen, naureskeli Heinonen palattuaan kotiinsa Lopelle.

Kommentit