Hämeenlinna täyttyy kesän suurimmasta keikasta – Metallican 55 000 konserttivierasta jättää Hämeeseen miljoonia

Blogi, tiistaina 16.07.2019

Metallican massiivinen Worldwired-maailmankiertue valtasi tänään Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuiston. Konsertti oli paikan jo neljäs megakonsertti ja loppuunmyyty luonnollisesti. Näin Guns N’ Rosesin, Iron Maidenin ja AC/DC:n upeat keikat saivat jatkoa.

Metallican 55 000 konserttivierasta tuovat miljoonia Hämeenlinnaan ja koko Hämeeseen ja säteilyä varmasti aina Tamperetta ja pääkaupunkiseutua myöden.. Hämeenlinnan kaupungin teki 2015 kyselyn, minkä mukaan konserttivieras käytti keskimäärin 120 euroa keikkamatkallaan. STällä summalla rahaa pyöri alueen palveluissa mm. ravintoloissa (noin puolet tästä) ja majoituspalveluissa, mutta myös huoltoasemilla ja kivijalkakaupoissakin noin 6,6 miljoonaa euroa. Itse uskon, että summa lienee jopa tätäkin suurempi.

Metallican Worldwired-kiertue on rikkonut jo ennätyksiä matkatessaan ympäri Eurooppaa. Takana jo 29 keikkapaikassa  syksyn ja kevään 2018 aikana. Samalla menivät rikki myös Hartwall Arenan aikaisemmat yleisöennätykset, kun Metallicaa saapui katsomaan ensimmäiseen konserttiin 14 607 fania ja toiseen vielä hieman enemmän eli  14 639 fania. Tämän kevään laajamittainen, uusiakin kohteita sisältävä kiertueosuus käynnistyi toukokuussa Lissabonista, josta Metallica suuntasi 25 keikalle 20 Euroopan maahan. Lämppäreinä toimivat Ghost ja Bokassa kiertävät Metallican matkassa kaikilla Euroopan keikoilla ja niin tänään myös Kantolassa.

Upea keikka jälleen ja Kantola tarjosi parastaan. Täytyy todeta, että jo tällä konserttitahdilla paikka on paikkansa lunastanut ja toivotaan, että ensi kesä tuo jälleen Hämeeseen ainakin yhden jättikonsertin tai miksi ei vaikka kahtakin.

Kiitos vielä hienosta illasta!

Kommentit