Hämeen Yrittäjägaala Janakkalassa – Oma yritykseni pian jo 20-vuotias

Blogi, lauantaina 09.02.2019

Tänään juhlittiin suomalaista yrittäjyyttä Janakkalassa. Juhlaan oli todellakin aihetta sillä tällä kaudella on suomalaisiin yrityksiin syntynyt uusia työpaikkoja jopa 140 000 lisää. Työllisyys on noussut reilusti yli tavoitteittemme ja jatkaa edelleen nousuaan. Suomalainen yrittäjyys ja työ ovat nostaneet taloutemme aivan erilaiseen asentoon kuin missä se oli neljä viisi vuotta sitten. Monen perheen arki on siis täysin erinäköistä sen myötä kun työtä on äidille ja isälle löytynyt. Nyt täytyy vaan huolehtia, että hyvä kehitys jatkuu myös ensi vaalikaudella.

Veronkiristyksin tämä hyvä kehitys voidaan hyvinkin nopeasti tumpata ja kääntää talous jälleen syöksyyn ja työttömyys kasvuun. Tämän estämisen pitääkin olla Kokoomuksen ykköstehtävä kevään neuvotteluissa ja jos kävisi niin että vihervasemmiston johdolla luotaisiin hallituspohjaa mikä lähtisi veronkorotusten kautta taloutta hoitamaan eli oikeasti kurjistamaan niin sellaiseen pakettiin ei Kokoomuksen pidä missään tapauksessa lähteä mukaan. Nyt on tärkeä huolehtia, että maahan ei tule Antti Rinteen tai Sanna Marinin johtamaan vasemmistoenemmistöistä hallitusta vaan vaihtoehto on olemassa ja se on nytkin tuloksia tuonut keskusta-oikeistolainen kokoomuslaiseksikin haukuttu työllisyyttä ja taloutta vahvista talouspolitiikka.

Nyt näyttää siltä, että ääni tai tuki Vihreille onkin tosiasiallisesti tuki SDP:n pääministeriydelle ja sitä kautta vihervasemmistolaiselle hallitukselle. Kauhulla sitä uhkaa katselen.

Hämeen maakunnan vuoden yrittäjänä palkittiin Turengissa forssalainen Forssan Metallityöt Oy! Vuoden maakunnallisena nuorena yrittäjänä Hämeessä palkittiin Jarkko Kurvinen Pluton Oy Arvokkaan Suomen Yrittäjien Suurristin sai illan aikana Minna Nissilä.

Upea yrittäjägaala tänään Turengissa. Oma yritykseni täyttää pian kanssa jo 20 vuotta ja osan aikaa siitä sain olla myös päätoiminen yrittäjä ja edelleen osa-aikainen yrittäjä. Hienoja muistoja ja juttuja saanut tehdä niin livenä kuin nauhallakin. Tänäänkin yritykseni toimii ja ennen muuta pitää yrittäjyyden lähellä minua.

Hämeen Yrittäjägaalassa valtavasti tuttuja mukana ja monta mukavaa keskustelua. Olen tälläkin vaalikaudella vieraillut kuukausittain aina useammassakin yrityksessä Kanta- ja Päijät-Hämeessä ja niistäkin monet tänään juhlimassa yhdessä. Nyt kevääksikin sovittu vierailuja moneen hienoon hämäläisten yritykseen ja mielelläni otan kutsuja jatkossakin vastaan. On tärkeä ja hyvä nähdä miten hämäläisissä yrityksissä menee ja mitä niiden hyväksi tai tukemiseksi voi tai pitäisi tehdä. Tänään ainakin yksiselitteisen selväksi tuli, että paikallinen sopiminen on se mitä suomalaiset yritykset nyt odottavat ja kaipaavat eli lupaa tehdä ja työllistää. Toisena myös osaavan työvoiman saanti puhutti.

Hämeen maakunnan vuoden yrittäjänä palkittiin Turengissa forssalainen Forssan Metallityöt Oy! Vuoden maakunnallisena nuorena yrittäjänä Hämeessä palkittiin Jarkko Kurvinen Pluton Oy ja arvokkaan Suomen Yrittäjien Suurristin sai illan aikana Hämeen Yrittöjien puheenjohtaja Minna Nissilä.

Eli onnea vielä täälläkin ja lähtiessä oli aivan mahtava kun eräs lounais-hämäläinen yrittäjä tuli kiittämään poikansa puolesta Forssassa järjestämästäni nuorten Pizzaa ja Politiikkaa illasta. Oli kuulemma tykännyt. Lupasin, että Lotta Saarenmaan kanssa teemme kevääksi vielä uudestaan. Parhaita palautteita!

..

Janakkalan Kokoomus Kahvilan avajaisissa

Tänään päivällä kävin jo Janakkalan Turengin vaalikahvilan avajaisissa. Lindellinen Riitan ja Martin ja Ahtiaisen Markon johdolla sinne luotu jälleen kiva vaalikahvila ja kannustus tehdä.

Janakkalan Kokoomuskahvilan avajaisissa…

 

Onnea vielä vaaleihin Janakkalan väelle ja lupaan tulla vielä useamman kerran kahvittelemaan ennen vaaleja ja jälleen vaalien jälkeenkin.

Yhdessä ja yhteistyöllä!

Huomenna sitten päivä vie Lahteen Salpausselän kisoihin ja meillä Metsästysmuseolla on huomenna myös upea perinteinen Talvikki -perhetapahtuma. Tulkaahan käymään sielläkin.

Niin yksi asia vielä. MTV Uutiset kertoi viikonloppuna, että Helsingin kaupunki kippaa edelleen likaiset lumet suoraan Itämereen! Itse olin aivan varma, että tästä vanhasta tavasta on jo aikoja sitten luovuttu. Mutta olinpa väärässä ja surullisella tavalla.

Todellakin luulin, että Itämeren tila olisi herättänyt myös pääkaupunkimme johdon ja päättäjät jo ja tällainen saastuttaminen olisi jo lopetettu.

Helsingin kaupunki ajattaa edelleen lähes 1 000 kuorma-autolastillista puhdistamatonta lunta päivässä Itämereen Hernesaaren kärjestä. Uutisten mukaan ”Suomen ympäristökeskuksen teettämän tutkimuksen mukaan lumessa on paljon asfalttia, tiemerkintämassoja, maalin jäämiä sekä rengaspölyjätettä.” Mukana kuulemma myös valtavasti muovia, tupakantumppeja ja jopa polkupyöriä. Näin siksi, että Helsingin kaupunki ei putsaa eikä edes siivilöi lunta vaan se kipataan surutta mereen.

Espoo on Helsinkiä vastuullisempi ja siellä kerättyä lunta tuhotaan lumensulatuskoneella. Vaikka laite kuluttaakin enintään 400 litraa polttoöljyä tunnissa hävittäen näin kymmenen kuorma-autokuormallista lunta niin tuntuu se ainakin näin maalaisjärjellä mereen dumppaamista ympäristöystävällisemmältä.

On uskomatonta jos lainsäädäntömme tämän Helsingin toiminnan oikeasti sallii? Ja miten viranomaiset voivat sallia? Tai miten esimerkiksi Helsingin Vihreät ja myös Kokoomus tai mikään muukaan puolue tämän voi sallia? Ymmärtääkseni tämä kuuluu vielä Vihreiden apulaispormestari Anni Sinnemäen vastuualueelle?

Lupaan selvittää asiaa ensin viikolla ja tehdään esityksiä jos muutoksia tarvitaan. Itämeren huonoa tilaa ei pidä unohtaa edes talvella.

Kommentit