Hämeen Sanomien eduskuntavaalitutkimus 4.3.2007: Rautio ja Heinonen kisaavat läpimenosta

Uutiset, sunnuntaina 04.03.2007

Asetelmat Hämeen vaalipiirissä alkavat pikkuhiljaa selkeytyä, jos luottaminen on Hämeen Sanomien 4.3. julkaisemaan mielipidetiedusteluun. Hämeen Sanomien Tutkimus- ja analysointikeskus TAK Oy:llä helmikuussa teettämän tutkimuksen mukaan kokoomus on nostanut kannatustaan Hämeessä 1,2 prosenttia eli 23 prosenttiin, kun samaan aikaan SDP:n kannatus on romahtanut peräti 4,3 prosenttia. Tämä tietäisi eduskuntapaikoissa kokoomukselle yhden paikan voittoa ja demareille vastaavaa tappiota. Muiden puolueiden paikkamäärissä ei tapahtuisi maalisvaaleissa muutoksia.

Kokoomuksen nykyisistä kansanedustajista Timo Seppälä luopuu paikastaan nyt maaliskuun eduskuntavaaleissa ja tämä tietäisi kahden uuden kansanedustajan nousua eduskuntaan kokoomuksen riveistä. Hämeen Sanomien mukaan toinen uusi paikka menisi Päijät-Hämeeseen ja toinen Kanta-Hämeeseen. Kanta-Hämeen paikasta tiukimmin lehden mukaan kisaavat projektipäällikkö Sari Rautio ja luokanopettaja ja yrittäjä Timo Heinonen. Päijät-Hämeen uuden kokoomuskansanedustajan paikassa tiukimmin kiinni ovat Timo Ihamäki ja Ilkka Viljanen.

– Hämeen Sanomien tulos on mieluista luettavaa. Toivotaan, että tämä nyt vielä aktivoi äänestäjiä ja saa kannattajani liikkeelle. Tuosta läpimenopaikasta täytyy siis tiukasti kisata Raution Sarin kanssa. Hänen kanssaan onkin mukava kisata. Hyvä ja tiukka vastus, totesi Timo Heinonen Hämeen Sanomien tutkimuksen tulokset saatuaan.

Hämeen Sanomien gallup lupaa Kokoomukselle ja SDP:lle nyt siis neljää edustajan paikkaa ja keskustalle kolmea. Pienpuolueet ovat pitämässä nykyiset yhdet paikkansa vaikka esimerkiksi Kristillisdemokraattien kannatus on pudonnut Hämeessä peräti 1,8 prosenttia.

Lehti tilasi koko Hämeen vaalipiiriä koskevan mielipidemittauksen Tutkimus- ja analysointikeskus TAK Oy:ltä. TAK haastatteli helmikuun lopussa yhteensä 1 100 vaalipiirin äänioikeutettua.

(Lähde: Hämeen Sanomat 4.3.2007)

Kommentit