Hämeen kansalliset seniorit juhlivat 25-vuotista taivaltaan Kansanedustaja Timo Heinonen painotti tervehdyksessään välittämistä

Uutiset, torstaina 16.10.2008

Riihimäen Kansallisten Senioreiden järjestämä Seniorifoorumi keräsi salin täyteen keskustelemaan ajankohtaisista aiheista sekä juhlistamaan Kansallisten senioreiden Hämeen piirin 25-vuotista taipaletta. Aamupäivän ohjelmassa oli lisäksi keskustelua muun muassa yhteisöllisyydestä ja arvopohjaisesta seniorityöstä. Hausjärven kunnanjohtaja Päivi Terävä, sekä Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittelivät tilaisuudessa omien kuntiensa ratkaisuja ja ikääntymisstrategioita.

Kansanedustaja Timo Heinonen käänsi omassa puheenvuorossaan kuuntelijoiden katseen tulevaisuuteen. Kauhajoen, Jokelan ja Myyrmannin kauheiden tapahtumien valossa Heinonen halusi nostaa puheessaan esiin vastuullisen, välittävän ja kannustavan Suomen, joka on myös hallitusohjelman ohjenuora.

Puheessaan Heinonen nosti esille viime syksynä aloitettuja ja tänä vuonna jatkettuja parannuksia muun muassa kouluasioissa. Ryhmäkokojen pienentäminen, erityisopetuksen tukeminen ja kerhorahat ovat sinivihreän hallituksen tekoja, joilla pyritään ennaltaehkäisemään ongelmia. Heinonen nosti esille myös ensi vuoden budjettiin päätetyt korotukset kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsiperheille.

Kansallisten senioreiden tilaisuudessa kiinnosti myös eläkkeiden tilanne. Heinonen totesikin puheessaan, ettei eläkeläisiä ole unohdettu, vaan ensi vuosi on vastuullinen ja välittävä myös heille. Eläkeläisten verotuksen uudistaminen, ostovoiman lisääminen, indeksikorotukset, mutta myös ruoan arvonlisäveron alennus ja kotitalousvähennys ovat uudistuksia, jotka vaikuttavat positiivisesti myös ikäihmisten arkeen. Heinonen totesi kuitenkin, ettei uudistustyö ole valmis, vaan töitä on tehtävä etenkin pienituloisten eläkeläisten tilanteen parantamiseksi.

Viimeiseksi, erityisenä teemana kuntien päättäjille Heinonen nosti omaishoidontuen aidoksi, inhimillisemmäksi ja halvemmaksi vaihtoehdoksi laitoshoidon rinnalle. Vammala on näin toiminut ja palaute on ollut positiivista. Tämän vuoksi Heinonen halusikin haastaa kaikki kunnat mukaan omaishoidon talkoisiin.

Kansanedustaja Timo Heinosen puhe löytyy kokonaisuudessaan kotisivuilta Kynästä-osiosta.

Kommentit