Häme-seminaaria Vanajanlinnassa ja illalla Lopen Kokoomuksen kevätkokous Pizzaillan merkeissä

Blogi, maanantaina 19.03.2018

Tämä maakuntapäivä oli kalenterissa jälleen sellainen reilusti kellonympäripäivä. Aamusta ensin Hämeenlinnan Vanajanlinnaan vetämään maakuntavaltuustomme seminaaria. Maakuntavaltuston johtotehtävä on ollut kyllä äärimmäisen mielenkiintoinen ja varsinkin nyt kun olemme muun työn rinnalla rakentaneet myös uutta Hämeen sote-maakuntaa. Myös vetovoimatekijät olleet isosti pöydällämme mm. VR:n Hämeenlinnan ja Riihimäen junavuoroista koulutukseen ja työvoimapolitiikkaan.

Kävimme myös hyvän taustakeskustelun tulevasta Hämeen maakuntahallinnosta. Meidän yhteinen tahtotila oli ja on, että maakuntalakiin tulee vielä lisätä otto-oikeuspykälä ja näin vahvistaa organisaation toimivuutta maakuntavaltuusto-maakuntahallitus-lautakunnat -rakenteella. Tältä pohjalta myös meidän valmistelu nyt etenee ja annamme myös oman lausuntomme asiasta lainsäädännön valmistelijoille ja eduskunnan valiokunnalle.

Isona asiana esillä oli myös meidän Hämeen hakemus valinnanvapauden pilottiin. Vaikka vasemmistopuolueet eduskunnassa ovatkin vastustaneet valinnanvapautta niin mielenkiintoista ja varsin odotettua oli se, että lopulta kaikki maakunnat haluavat mukaan jo valinnanvapauden pilotointiin. STM sai siis hakemuksia yhteensä 18 eli yhden jokaisesta maakunnasta ja näiden valinnanvapauspilottien tarkoituksena on siis tukea valinnanvapauslain toimeenpanoa. Sosiaali- ja terveysministeriö valitsee toteutettavat valinnanvapauspilotit huhtikuun aikana ja myöntää niiden toteuttamiseen rahoituksen. Pilottien toteuttamiseen on varattu valtion talousarviossa yhteensä 100 miljoonaa euroa vuosille 2018–2021.

Iltapäivällä sitten Suomen Metsästysmuseon hallituksen kokous Riihimäellä ja ilta kotikokoomuksen Lopen Kokoomuksen kevätkokouksessa Läyliäisillä. Halusimme tällä kertaa järjestää kokouksen pizzaillan merkeissä ja samalla tutustuimme erinomaiseen loppilaiseen yritykseen Bar Paroniin missä yrittäjä Vikin johdolla on luotu ravintola-, viihde- ja kokoustilakokonaisuus mikä kerää väkeä suuremmaltakin alueelta. Voi hyvin sanoa, että vähintään 50km säteellä ylivoimaisesti kovin ohjelmatarjonta ja artistikattaus ja se myös näkyy asiakasmäärissä. Tällaisia tekijöitä maaseutu tarvitsee. Ja erinomaiset oli pizzat tänäänkin! Kiitos Viki!

Hyväksyimme kokouksessa Lopen Kokoomuksen sääntömääräiset asiat ja yhdistys päätti esittää minua ehdolle kevään 2019 eduskuntavaaleihin. Vastasin, että totta vie! Meillä on Lopen Kokoomuksessa mahtavan hyvä yhteishenki ja tekemisenmeininki ja tämän porukan kanssa on mukava tehdä myös tulevia maakunta- ja eduskuntavaalejakin. Maakuntavaaleihin nimesimme myös jo ehdokkaaksi Antti Mikkolan ja varmasti lisää tässä myöhemmin kun lainsäädäntö saadaan kuntoon.

Lopen Kokoomus nosti politiikan kärjekseen tehdä Lopesta Hämeen liikkuvimman kunnan ja haluamme myös panostaa liikuntaan lisää koulujen ja varhaiskasvatuksen lisäksi. Tämä siis nyt kun olemme yhdessä päättäneet panostaa jo paljon liikuntapaikkoihin. Meillä on pian ne kaikki käytössä, mutta myös upea luonto ja sen luontopolut ja hiihtoladun ja toivottavasti pian myös luistelureitti ja erilaista toiminta vauvasta vaariin. Myös työpaikkoja pitää kuntaamme saada lisää ja tätä työtä haluamme yhdessä myös jatkaa. Silmänkannon työpaikka-alue tässä meillä ykköskärkenä ja menestymisemme näkökulmasta avainasemassa. Myös uusia asukkaita pitää saada olen itse pohtinut, että tonttikauppaa täytyy vauhdittaa vielä uusilla kampanjoilla. Ja ehkä hieman uudenlaisia kaavoituksiakin tarvitaan esimerkiksi Kormun alueelle ja miksi ei Läyliäisiinkin nyt kun pitkään väännetty Klaukkalan ohikulkutie myös saadaan toteutukseen. Loppi on sitten taas vartin lähempänä kehä kolmosta!

Päätimme tänään myös Lopen Kokoomuksen 100-vuotisjuhlista. Samalla juhlistamme ehkä myös Lopen Kokoomuksennuorien 50-vuotista taivalta. Juhlapäivä on lauantai 19.1.2019 ja Lopella kunniakäynnit perustajajäsenten haudoilla ja juhlakokous ja iltajuhla sitten Vanajanlinnassa. Laittakaa päivä siis kalenteriinne ylös. Silloin juhlitaan yhdessä ja hyvin.

Olipa mukava ilta. Tätä pizzailtaa jo jonkun aikaa suunnittelimme ja oli kiva istua rauhassa yhdessä alas ja jutella ja katsoa hieman tulevaisuuteen. Tässä porukassa on niin monenlaista osaamista ja ennen muuta yhdessä tekemistä ja hyvää henkeä! Kiitos kaikille!

Mukava ja voimauttava päivä siis takana. Tästä on kiva jatkaa uuteen eduskuntaviikkoon mikä pitää sisällään mm. neuvotteluja VR:n kanssa maakuntamme IC-junavuoroista ja paljon muuta. Hieno viikko alkanut ja lauantai-illan oksennustaudista ja sunnuntain jälkioireista mies, jos ei terve, niin ainakin entisellään.

 

Kommentit