Häme palaa salibandyn tähtitaivaalle – LaSB tai/ja Steelers Salibandyliigaan

Blogi, lauantaina 19.03.2016

Muistan kun aikanaan neuvottelimme Hämeenlinnan uudelle sisäpelihallille valtiontukea niin keskusteluissa esille tuotiin vahva halu vahvistaa Hämettä sisäpelien SM-sarjoissa. Lentopallon rinnalla erityisesti salibandy oli keskusteluissa esillä ja halu saadaan kovimmassa nosteessa ja kasvussa olevalle pelille SM-liigan vaatima pelipaikka Hämeenlinnan keskustaan. Hämeenlinnan kaupunki teki ratkaisun mitä Valtion Liikuntaneuvostosta tuimme OKM:n kautta Veikkausvoittovaroin ja näin syntyi Elenia Areena. Ensimmäiset vuodet ovat osoittaneet hallin erinomaisuuden niin huippu-urheilulle, harrasteliikunnalle kuin erilaisille suurtapahtumille konserteista messuihin. Tänään illalla Areena isännöi jälleen huippusalibandya kun kaupungin kaksi joukkuetta Lammin Salibandy LaSB ja kantakaupunkin Steelers kohtaavat divarin finaalissa SM-liigan nousukarsinnassa.

Illan matsissa Divarin finaalisarja on siis ensimmäistä kertaa katkolla kun LaSB voitti tiistain ja torstain ensimmäiset kohtaamiset tiukkojen pelien jälkeen. Avauspelissa voitto ratkesi lammilaisille vasta jatkoajalla ja toinenkin finaalipeli ratkesi pienimmillä mahdollisella erolla eli yhdellä maalilla. Torstain toinen peli jo näytti siltä, että Steelers taipuu, mutta kolmannessa erässä teräs näytti jälleen lujuuttaan ja palasi pelissä jopa voittotaistoon. Voitto kuitenkin LaSB:lle toisessakin matsissa täysien katsomoiden edessä ja tunnelma Elenia Areenalla sen mukainen. Täksi illaksi on luvattu lisää katsomotilaa ja uutta divarin yleisöennätystäkin. Luvassa siis huikea peli.

Steelersin paidassa pelaa kolme poikaa meiltä Lopeltakin. Joukkueen hyökkäyksen kärki Ville Lastikka ja erittäin vahvasti pelannut Teemu Metsälä. Toivotaan, että myös armeijan leivissä oleva Roope Grönholm saisi illalla vastuuta kannettavakseen ja onhan Lopen pojille tuttuja LFT:läisiä joukkueessa muitakin. Markus Sipronen on kovassa vedossa. Steelersin ykköselle Lastikka- Julius Aaltonen ja Nico Jonaeson on finaalipelit olleet hieman vaikeita. Viimeksi kolmikko jäi maalitta ja avauspelissäkin oma verkko heilui liian tiuhaan. Jonaeson siirrettiinkin edellisessä pelissä Jarno Mäkisen ja Iiro Nurmisen rinnalle ja sitten tehojakin alkoiu tulla. Mutta tänään tilanne on toinen Villenkin kohdalla toinen. Toivon ja tiedän.

LaSB:n jalat ovat olleet liigaa liikaan tavoittelevalle Steelersille ensimmäisessä kahdessa pelissä. Kainulaisen perheen kvartetti on salibandyhistoriassakin jotain ainutlaatuista ja upeaa katseltavaa niin meille säbän ystäville kuin varmasti poikien vanhemmillekin. Tuollaisia sarjoja Hämeessä kasvaa.

LaSB:n ykköskenttä oli jälleen tikissä, sillä se värkkäsi oranssien maaleista kolme. Roope Kainulainen osui kahdesti, Heikki Hätönen kerran ja Tino Nivala alivoimalla kerran. Rasmus Kainulainen ja Antti Sihlman täydensivät LaSB:n maalisaaliin, joten onnistuminen osui jokaiselle kentälle. Steelersin syömähampaana tunnettu Ville Lastikka – Julius Aaltonen – Nico Jonaeson trio jäi nollille, mutta Jonaeson syötti kolme osumaa sen jälkeen, kun sai siirron Iiro Nurmisen ja Jarno Mäkisen ketjuun. Voittoon ei torstaina vielä Steelersin loppukiri riittänyt. Mutta erinomainen kolmaserä lupaili sitä, että teräs ei kolmessa pelissä ainakaan helpolla taivu.

Tänään upea aurinkoinen päivä. Nautitaan talvipäivästä kun talvi vielä kevään kirin hieman katkaisi. Ja illalla sitten hämäläistä huippusalibandya. Lammilla mahdollisuus voitolla nousta illalla jo ensi kaudeksi Salibandyliigaan ja sarjan lopulta häviävälläkin joukkueella vielä toinen oljenkorsi liigauralle karsinnan kautta. Parhaassa tapauksessa siis ensi kaudella liigassa pelaa kaksi hämeenlinnalaista joukkuetta. Kumpi suoraan niin se vielä avoinna.

Illalla kannattaa Elenia Areenalle ehdottomasti suunnata ja tehdä se hyvissä ajoin. Ääntä, tunnelmaa ja huippusalibandyä tulee ilta tarjoamaan.

La 19.3. Klo 18.00 LaSB – Steelers
Ti 22.3. Klo 18.30 Steelers – LaSB (tarvittaessa)
Pe 25.3. Klo 17.00 LaSB – Steelers (tarvittaessa)

Ennätysyleisö tänään paikalla Elenia Areenalla. 2009 maksanutta katsojaa sai todistaa Steelersin kauden avausvoittoa LaSB:sta ja se voitto tuli siis viimeisellä hetkellä. Tiistaina finaalisarja jatkuu...

Ennätysyleisö tänään paikalla Elenia Areenalla. 2009 maksanutta katsojaa sai todistaa Steelersin kauden avausvoittoa LaSB:sta ja se voitto tuli siis viimeisellä hetkellä. Tiistaina finaalisarja jatkuu…

Kello 21.24 ja juuri Hämeenlinnasta kotiin.

Illan matsissa Steelers nappasi makean 6-9 -voiton ja kavensi nousukarsintasarjan näin 2-1 -voittoihin Lammin Salibandya vastaan. Tänään Steelers oli selkeästi parempi ja Elenia Areenan ennätysyleisä 2009 katsojaa saivat nauttia upeasta pelistä. Alun tahmeuden jälkeen Steelers teki tasaisesti maaleja ja johti ennen päätöserää 1-4 ja kolmannessa erässä LaSB:n kavennettua hetkeksi 2-4 lisäsivät teräsmiehet tahtia entisestään ja ratkaisivat pelin iskemällä neljä seuraavaa maalia. Lopulta peli päättyi 6-9 numeroihin LaSB:n tehdessä lopussa muutaman helpon maalin pelaamalla 6-5 vastaan ilman maalivahtia.

Steelersin minusta ehdottomasti paras pelaaja oli tänään maalilla loistanut Jaakko Vahtokari. Vahtokari pysäytti LaSB:n hyökkäykset tehokkaasti läpi pelin ja käytönnössä vain ylivoimalla lammilaiset onnistuivat miehen ohittamaan. Pistepuolella Iiro Nurminen teki 1+3 tehot ja kolmeen tehopisteeseen pystyivät myös Nico Jonaeson 2+1 ja Ville Lastikka 1+2.  LaSB:n tehoista vastasivat tutun Kainulaisen veljessarjan Rasmus 2+1 -tehoilla ja Roope 1+2 tehoilla.

Tänään nautittiin myös ulkoilmasta metsäretkellä ja nuotiomakkaroistakin. Hauska päivä Loppijärven jäällä ja rannoilla ja myös Hämeenlinnassa tuli hieman kaupungillakin asioita hoidettua. Huomenna jatketaan.

Kommentit