Hallituspuolueilla vankka kansan tuki – Keskusta ja kokoomus karistaneet SDP:n kannoiltaan

Uutiset, lauantaina 02.08.2008

Ylen Uutisten tekemä tuorein puolueiden kannatusmittaus kertoo, että hallituksen pääpuolueet kokoomus ja keskusta nauttivat erittäin vahvaa kansan tukea. Kummankin puolueen kannatus oli heinäkuussa 22 prosenttia. Samaan aikaan uuden puheenjohtajan johdolla SDP on syöksynyt historiansa huonoimpiin kannatuslukuihin. Koskaan ennen ei SDP kannatus ole ollut vain 20,4 prosenttia. Kuukaudessa kannatuksesta on jälleen hukkunut prosenttiyksikkö.

– Gallupit mittaavat aina menneisyyttä ja siksi joka päivä tuo kannatus ja suosio pitää ansaita uudelleen. On tärkeää myös huomata se, että myös meidän kannatus on hieman laskenut, totesi Timo Heinonen uusimmista kannatusluvuista.

Hallituspuolueiden saamaan yhteiskannatukseen Heinonen sen sijaan oli tyytyväinen. Heinosen mukaan se kertoo siitä, että hallitus tekee ja saa aikaiseksi ja toimintaa ohjaa yhteinen suunnitelmallisuus. Hallituspuolueista myös Vihreiden kannatus oli nousussa ja heinäkuussa puoluetta kannatti 10,1 prosenttia suomalaisista. RKP:n kannatus on pysynyt aiemmissa luvuissa.

– Edelleen näyttää siltä, että Perussuomalaiset on ottanut selkeän ykkösoppositiopuolueen roolin. Se näkyy nytkin lähes prosentin kannatuksen kasvuna. Mielenkiintoista on ollut sekin, että budjettiesityksestä emme ole kuulleet vielä mitään SDP:n puheenjohtajan suusta. Eli ainakaan nopeasti ei moittittavaa ole löytynyt sieltäkään puolelta, hymyili Heinonen.

Taloustutkimus haastatteli heinäkuussa 1957 henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 1,8 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.

Kommentit