Hallitus nimitti minut tänään Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtajaksi – Kolmannella kaudella haluan vahvistaa…

Blogi, torstaina 27.08.2015

Tänään maamme hallitus nimitti minut Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtajaksi. Olen olut etuoikeutettu kun olen saanut toimia VLN:ssä jo kaksi kautta eli kahdeksan vuotta ja viimeiset vuodet myös Valtion Liikuntapaikkarakentamisen puheenjohtajana. Nyt kolmas kausi tuo tehtäviin vielä koko neuvoston ensimmäisen varapuheenjohtajuuden. Puheenjohtajaksi tulee olympiavoittaja Tapio Korjus.

Omalla urallani VLN:ssä olen halunnut aina pitää esillä vahvasti jokaisen suomalaisen oikeutta liikuntaan ja urheiluun. Tätä perusajatusta haluan viedä eteenpäin jatkossakin. Se tarkoittaa lähiliikuntapaikkoja ja matalan kynnyksen urheilumahdollisuuksiakin.

Toisena olen pitänyt esillä uusia nousevia lajeja ja niiden harjoittelu- ja suorituspaikkoja. Tätäkin lupaan jatkaa tulevaisuudessakin. Itseasiassa johdollani tehty uusi Liikuntapaikkarakentamisen Suunta -asiakirja korostaakin tätä ja tulemme siis jatkossa tukee valtion toimesta vuosittain myös uusia ja nouseviakin lajeja ja myös ns. tyttöjen lajeja jne. Tätä periaatetta jo nyt noudatettu tänä vuonna ja tänä vuonna valtio tukeekin ennätysmäärää myös esimerkiksi ratsastusmaneeseja ja skeittipuistoja. Ja näin siis jatkossakin. Ja haluan myös nostaa uusia lajeja valtion tuen piiriin niin että raha menee sinne mikä liikuttaa. Esimerkkinä voisin vaikkapa mainita agilityn mikä saa tänä päivänä uskomattoman suuren määrän ihmisiä koiran kanssa liikkeelle. Ja taitaa muuten koirat olla muutenkin yksiä parhaita liikuttajia tässä maassa 🙂

Ja isona juttuna haluan myös jatkossa entistä enemmän ohjata liikuntaan ja urheiluun menevää rahaa suoraan sinne urheilijoille ja itse liikuntaan hallintorakenteiden ja järjestöpyramidien sijaan. Siis laitetaan raha sinne missä se saa liikkumaan.

Osa rahasta ohjataan jatkossakin huippu-urheiluun. On tärkeää, että annamme myös urheiluun intohimoisesti suhtautuville mahdollisuuden nousta maailman huipulle. Itse ohjaisin tässäkin yhä enemmän panoksia heille jotka ovat juuri läpimurtoaan tekemässä. Sitten kun mitaleja tulee niin tulee myös sponsorirahaa, mutta ennen sitä kulut ovat suurimmillaan ja treeni jo täysipäiväistä. Ja tosiasia on sekin, että Pitkämäet, Granlundit, Rukajärvet ja Lastikat saavat monet pikkupojat ja -tytöt entistä intohimoisemmin urheiluleikkeihin mukaan. Ja saavathan ne meidänkin sinivalkoiset sydämet sykkimään.

VLN:n käsittelee siis liikunnan kannalta laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä asioita sekä arvioi valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutuksia liikunnan alueella ja tekee aloitteita ja esityksiä liikunnan kehittämiseksi ja antaa lausuntoja toimialansa määrärahojen käytöstä.

Kokoonpano (8.9.2015–7.9.2019):
Puheenjohtaja:

rehtori Tapio Korjus

Varapuheenjohtajat:

kansanedustaja Timo Heinonen
kansanedustaja Ritva Elomaao

Muut jäsenet:

kansanedustaja Hanna Kosonen
suunnittelija Suvi Helanen
koordinaattori Timo Virolainen
kansanedustaja Sari Multala
kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo
urheiluvalmentaja Ismo Läntinen
kansanedustaja Ville Skinnari
tutkijatohtori Elina Sillanpää
kansanedustaja Kari Uotila
pääsihteeri Christel Raunio

Mutta kiitos jo kymmenistä onnitteluista valintani johdosta. Periaatteessahan työ vain jatkuu, mutta totta kai varapuheenjohtajan paikka tuo paljon tähänkin tehtävää lisää. Ja erityisen hienoa on päästä jälleen tekemään työtä hyvä ystävän Tapio Korjuksen kanssa joka palaa neljän välivuoden jälkeen pöytäämme. Olympiavoittaja on aina olympiavoittaja 🙂

Täysillä mennään ja annetaan urheilusydämen sykkiä niin lenkkipolulla kuin kotikatsomossakin.

….

Suomen Talouden Puolustuskurssilla toinen päivä Finlandiatalolla käynnissä. Ben Zyskowicz arvosteli jälleen rajusti pörssiyhtiöiden palkitsemisjärjestelmiä. Peräänkuulutti kohtuutta.

Suomen Talouden Puolustuskurssilla toinen päivä Finlandiatalolla käynnissä. Ben Zyskowicz arvosteli jälleen rajusti pörssiyhtiöiden palkitsemisjärjestelmiä. Peräänkuulutti kohtuutta.

Kello 17.24 ja hetki sitten Riihimäeltä kotiin. Tänään aamusta Helsinkiin ja siellä jatkui Talouden Puolustuskurssi -seminaari. Mielenkiintoisia puheenvuoroja taloudesta monesta eri näkökulmasta ja hyviä väittelyitäkin. Tällaiset päivät antavat näidenkin vuosien jälkeen aina todella paljon ja toivottavasti tämäkin elokurssi saa jatkoakin.

Nyt koti-ilta tai oikeastaan mökki-ilta. Huomenna arki jatkuu.

Kommentit