Hallituksen salkkumäärä nousee? Uusina pesteinä hallitukseen tulossa asunto- ja elinkeinoasioiden ministerit

Uutiset, sunnuntaina 15.04.2007

Hallituksen muodostamisessa on sunnuntaina päästy jo keskustelemaan myös salkkujaosta. Uutisten mukaan uuteen hallitukseen tulee mahdollisesti kaksi ministeriä viime kautta enemmän. Uusina tehtävinä hallitukseen tulisi todennäköisesti asunto- ja elinkeinoasioiden ministerit.

– Elinkeinoasioiden ministeri olisi minulle yrittäjänä enemmän kuin mieluisa uutinen. Toivotaan, että näin lopulta tapahtuukin. Tämä tarkoittaisi sitä, että hallituksessa olisi 20 ministeriä. Siitä on kohtuullisen helppo pohtia määrällistä salkkujakoa, totesi neuvotteluja kotikunnassaan Lopella seuraava kansanedustaja Timo Heinonen

Ennakkotietojen mukaan keskusta ja kokoomus saisivat kumpikin uuteen hallitukseen kahdeksan mustaa salkkua ja RKP ja vihreät kumpikin kaksi ministerinpostia. Näin ollen uuteen hallitukseen ei tulisi lainkaan yhden hengen ministeriryhmiä ja myös sukupuolten välisen tasa-arvon toteuttaminen helpottuisi.

-Itse näen tärkeänä, että hallitukseen tulee tasamäärä sekä naisia että miehiä. Toki ennen muuta tärkeää on ministerien osaaminen, mutta tiedän, että paikoille löytyy sekä osaavat naiset että osaavat miehet, totesi Heinonen.

Kommentit