Haaste suomalaisille yrityksille – Hanki lähikuntopiste yrityksesi kotikuntaan

Blogi, tiistaina 20.11.2018

Haastoin aikanaan Santanderin tuomaan myös tunnettuja lähikuntopisteitään Suomeenkin. Yritys otti haasteen vastaan ja hankki neljä kuntopistettä Puuha Groupilta Helsinkiin. Ensimmäinen neljästä avattiin hetki sitten Pirkkolaan. Toimitusjohtaja Peter Sjöberg esitteli ja testasi ensimmäisen pisteen ja käyttö on ollut heti hyvää.

Nyt ajatukseni on haastaa Suomen Yrittäjien ja EK:n isommat yritykset mukaan talkoisiin. Jos jokainen ainakin isompi yritys, ja miksi ei pienemmät vaikka yhdessä, hankkisi kotipaikkaansa yhden kuntopisteen hyvän lenkkireitin tai kaupungin pyörätien varteen niin liikunnan määrä lisääntyisi taas kuin itsestään.

Laitetaan #Liikuntahaaste liikkeelle. Mikä yritys on ensimmäinen?

Tämä oli hyvä päivä laittaa tämä #liikuntahaaste liikkeelle sillä tänään eduskunnassa keskustelimme historian ensimmäisestä liikuntapoliittisesta selonteosta. Nostin esille keskustelussa sen, että uutena käytänteenä tulisi ottaa käyttöön liikuntavaikutusten arviointi kaikkeen päätöksentekoon niin valtion kuin kuntien ja kaupunkienkin tasolla. Ja esitin myös nyt eduskunnan salissa, että liikunnan, urheilun ja kaikkien liikuntapalveluiden arvonlisäverot lasketaan alempaan 10-prosentin verokantaan. Tämä lisäisi osaltaan liikuntaa tähän maahan ja olisi selkeä investointi tulevaisuuteen.

Hyvä keskustelu eduskunnassa ja hienoa, että urheiluministeri Sampo Terhon johdolla tällainen suuntaava asiakirja tähän maahan saatiin. Ja toivottavasti tämä jo ensi vaalikaudella päivitetään ja tehdään silloin vähintäänkin parlamentaarisen ohjausryhmän tai seurantaryhmän kanssa. Liikunta on meidän yhteinen voimavara.

Eduskunnassa tänään myös esillä Teoston ajankohtaiset asiat ja myös jaostoissa ja valiokunnassa työt jatkuivat. Vauhtia riittää.

 

Kommentit