Game of Thrones SnowVillage on häkellyttävä taidonnäyte – Pakkanen, lumi ja edellisen kesän yöttömien öiden kirkastama jää loistaa ja lumoaa

Blogi, maanantaina 02.04.2018

Palkittu ja katsojaennätyksiä rikkonut ainakin 150 maata valloittanut Game of Thrones valloittaa nyt Lappia. 17 Lainion alueelle noussut SnowVillage on jotain ennen näkemätöntä ja siksi tämän vuoden paikka onkin levinnyt kuvissa ja videoissa ympäri maailman. Tänä talvena voi kokea ainutlaatuisen Game of Thrones taikamaailman ja se todellakin ihastuttaa ja myös hämmentää!

Lumesta ja jäästä rakennettu Game of Thrones -sarjan inspiroima fantasiamaailma syntyi siis yhteistyössä HBO Nordicin kanssa. Lumi- ja jääkylän rakentamiseen käytettiin 40 000 kuutiota lunta ja vajaat 400 000 kiloa jäätä.
Kokonaisuuden rakentaminen kesti noin kuukauden ja mestareiden apuna oli 50 työmiestä. Mestareina hääräsivät tutut 17 vuotta lumirakentamista harjoittaneet Kurtakon veljekset, Rami ja Tomi. Ensimmäinen jäälinna rakentui heidän alueelle jo vuonna 2001 ja tänä talvena jo 17. kerran jää yllättää ja hämmentää samassa paikassa ja samat kaverit jäämestareina jälleen. Kaksikon tavaramerkiksi on nousseet suurilta jalokiviltä näyttävät sinistä valoa loistavat jäälohkareet. Ne luovat tänäkin vuonna jäänkeskelle taianomaisen tunnelman heti pääovelta tunnelia pitkin linnaan kävellessä. Vaikka perheyritys onkin siirtynyt laajempien hartijoiden suojiin niin samat ammattilaiset ovat olleet vastuussa tekemisestä paria Kanadan vuotta lukuunottamatta. Silloin kaksikko kävi ihastuttamassa kanadalaiset osaamisellaan rakentaessaan sinne Snow Village Canadan.

Samaan paikkaan keskelle suomalaista Lappia ja pakkasta ja talvea on rakennettu vuodesta 2001 lähtien joka vuosi eri teemalla toteutettu lumikylä. Lainiojoen vesi loistaa upean kirkkaana jäässä – jopa hieman sinisävyisenä paikan rakennelmissa. Itseasiassa salaisuus on kevään jäissä mitä kerätään talteen seuraavaksi talveksi ja kesä sen tiivistää ja kirkastaa. Yötön yö siis taitaa tarttua jään pintaan.

Häkellyttävä paikkaa kattaa noin 20 000 neliömetriä ja pitää sisällään 20 huoneen lumihotellin sviitteineen, jääravintoloineen ja -baareineen. Tänä vuonna paikka on tehnyt jo uuden ennätyksen kun nyt pari viikkoa ennen paikan sulkemista on jäätaideteosta käynyt ihastelemassa jo reilusti yli 70 000 kävijää ja heistä yli 2000 on viettänyt myös yön linnan uumenissa.

Katse ei voi olla jäätymättä kiinni Game of Thronesin Valkoinen vaeltajan hahmoon. Myös monet muut yksityiskohdat ovat hengityksen jäädyttäviä. Tunnelmarikkaassa Jääkappelissa vihitään vuosittain kymmeniä pareja ja lapsia ja miksei aikuisiakin ihastuttaa kiiltävä liukumäki.

Paikka sijaitsee keskellä jäätä ja lunta. Hauska muisto alueelta on myös 1990-luvun alusta. Muistan itsekin kuinka uutisissa seurattiin silloin Iriadamant -elämäntapaintiaanien Lapin leirin elämää. Nyt oman elämänsä inkkareiden sijaan alueella elää George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjan tarinat. Kannattaa ehdottomasti poiketa.

Kiitos entiselle oppilaalleni Annikalle kyydistä ja Kuparisen perheelle ja kummityttö Elisalle mukavasta seurasta. Jäätävää!

Aamulla tänään hiihtolenkki. Kaunis sää ja lähes nollakeli.

Nyt kotia kohden. Kaksi vapaapäivää takana ja huomenna taas paluu arkeen. Kiitos perhe ja kiitos ystävät ja kiitos Suomen Lappi ja kaunis luonto! Eduskunnassa sote ja valinnanvapauslaki odottavat 🙂

Kommentit