FB-Parlamentti antaa paikan vaikuttaa ja kertoa mielipiteen – Kansanedustaja Timo Heinonen tuo ajankohtaisia kysymyksiä nettiin arvioitavaksi

Uutiset, lauantaina 19.01.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on koko 12-vuotisen kansanedustajauransa halunnut toimia avoimesti äänestäjien suuntaan. Jo juoden 2007 kampanjassa Heinonen toi yli kymmenen vuotta sitten käyttöön Vaali-Chatin missä hän ehdokkaana vastasi livenä äänestäjien kysymyksiin. Myöhemmin Heinonen avasi ensimmäisenä myös uudenlaisen Eduskunta Facebook Live kanavan. EFL:ssä ihmiset ovat päässeet kyselemään Heinoselta ja hänen suoran lähetyksen kutsumiltaan vierailtaan ajankohtaisista asioista. Nyt uusimpana Heinonen on avannut viikottaiset Facebook äänestykset ajankohtaisista kysymyksistä.

-Nostamme aina viikottain esille jonkin ajankohtaisen kysymyksen. Facebookin käyttäjät pääsevät vastaamaan kysymykseen muutamien vaihtoehtojen kautta ja myös avoimeen keskusteluun osallistuen. Haluan tällaisella jälleen uudenlaisella tavalla avata päätöksentekoa äänestäjille ja toisaalta saada myös itse ajatuksia, kommentteja ja perusteluja isojen ja pienempien asioiden päätöksenteon tueksi, kertoi Timo Heinonen.

Ensimmäisenä Facebook Parlamentti, miksi Heinonen kaikille Facebookin käyttäjille avoimia kyselyitään kutsuu, pääsi vastaamaan ajankohtaiseen kysymykseen seksuaalirikoksista ja maahanmuutosta. Heinonen laittoi ihmiset ottamaan kantaa siihen pitäisikö maahanmuuttajilta olla mahdollista ottaa kaksoiskansalaisuuden Suomen kansalaisuus pois jos ihminen syyllistyy vakavaan väkivalta- tai seksuaalirikokseen.

-Lähes yhdeksän kymmenestä oli sitä mieltä, että terrorismin ja maanpetoksen lisäksi myös mm. raiskauksen tai muun väkivaltarikoksen pitäisi mahdollistaa Suomen kansalaisuuden menettäminen. Tätä mahdollisuutta nyt selvitetään ja itse olen FB:n vastaajien kanssa samaa mieltä, kertoi Timo Heinonen.

Toisessa kysymyksessään Heinonen nostaa esille esityksensä minkä mukaan moottoriteiden ruuhkattomilla osuuksilla maksiminopeusrajoitus nostettaisiin nykyisestä 120km/h:sta 130km/h:ssa. Samalla Heinonen on esittänyt kalenteriin perustuvista nopeusrajoituksista luopumista ja siirtymistä muuttuviin keliin ja säähän perustuviin nopeusrajoituksiin.

-Autot ovat kehittyneet merkittävästi ja myös talvet vaikka nyt lunta täällä etelässäkin riittää. Mutta usein meidät laitetaan ajamaan talvinopeuksia ihan kuivilla kesäkelin teillä. Se laskee myös nopeusrajoitusten yleistä hyväksyntää ja aiheuttavat näin ylinopeuksia ja isoja eroja nopeuksiin tienpäällä.

Heinonen kertoi uuden kyselyn keränneen jo vilkasta keskustelua ja ääniä tippui tasaiseen tahtiin.

-Selvä enemmistö heti äänestyksen alussa näytti vihreää valoa korkeammalle nopeudelle moottoritiellä, mutta myös talvella kelin mukaan muuttuviin nopeusrajoituksiin siirtymisen suuntaan, kertoi Heinonen.

Facebook Parlamentin äänestyksiin ja keskusteluihin voi osallistua kansanedustaja Timo Heinosen FB:n kansanedustajasivulla, mutta myös hänen henkilökohtaisella Facebook-sivulla.

-Otan myös mielelläni kysymyksiäkin vastaan eli voitte myös vinkata aiheita mitä nostaisin äänestyksiin ja keskusteluun Facebook Parlamentin ”istuntoihin”, kannusti Timo Heinonen.

Kommentit