FB-Parlamentti äänesti – Moottoriteille 130km/h ja Ilmavoimien suorituskyky turvattava

Uutiset, torstaina 31.01.2019

Kaksi ensimmäistä kansanedustaja Timo Heinosen FB-parlamentin äänestys päättyi alkuviikosta. Ensimmäisessä Facebookin käyttäjät pääsivät ottamaan kantaa Heinosen esitykseen nostaa moottoriteillä maksiminopeusrajoitus 130km/h ja toisessa pohdittavana oli Ilmavoimien hävittäjähankinta.

-Keskustelu oli äänestysten alla vilkasta. Hyviä huomioita ja ajatuksia suuntaan jos toiseenkin. Lopulta itse äänestykset kuitenkin päättyivät selvin numeroin, totesi Timo Heinonen.

Lähes 800 äänestäneistä 90% katsoi järkeväksi nostaa moottoriteiden ns. ruuhkattomien osuuksien nopeusrajoituksen 130km/h. Heinonen on tehnyt tästä esityksen maamme hallitukselle perustellen sitä mm. Tanskan myönteisillä kokemuksilla. Ylinopeudet vähentyivät ja myös onnettomuudet kun nopeusrajoituksia korotettiin paremmin teille sopiviksi.

-Kyse on siitä, että kun nopeusrajoitus koetaan oikeudenmukaiseksi ja tielle sopivaksi niin niitä myös noudatetaan paremmin. Jos taas nopeusrajoitus on ns. maalaisjärjen vastainen kuivalle ja suoralle tielle niin yleensä ylinopeuksiakin on enemmän. Myös isot nopeuserot ovat omiaan aiheuttamaan onnettomuuksia, kommentoi Timo Heinonen, joka on tehnyt pitkään töitä liikenneasioiden parissa.

Toisessa osittain samaan aikaan käynnissä olleessa äänestyksessä ihmiset pääsivät ottamaan kantaa Ilmavoimien HX-hankkeeseen. Hornetien korvaavaa hankintaa on valmisteltu siltä pohjalta, että poistuva suorituskyky korvaan täysimääräisesti. Tämä tarkoittaa koko maan puolustamisen näkökulmasta sitä, että koneita tarvitaan vähintään nykyinen noin 64 koneen määrä. Viime aikoina SDP vt.puheenjohtaja Sanna Marin on kyseenalaistanut tämän yksituumaisuuden. Vähempi konemäärä tarkoittaisi käytännössä koko maan puolustamisesta luopumista.

-Vastaajista 86% halusi, että uusiakin hävittäjiä hankintaan koko maan puolustamiseen tarvittava määrä. Vain 14% katsoi vähemmän riittävän, kertoi Timo Heinonen.

Kansanedustaja Timo Heinonen julkaisee viikottain kyselyn jostain ajankohtaisesta aiheesta ja Facebookissa ihmiset pääsevät ottamaan asiaan kantaa ja käymään siitä myös keskustelua.

-Olen vastaavia juttuja tehnyt aiemminkin. Nyt mukana on myös äänestykset. Pidän tärkeänä, että erilaisista aiheista käymme avointa keskustelua ja päätöksenteko perustuisi aina laajaa kansalaiskeskusteluun. Tämä on toivottavasti pienenä osana luomassa tällaista uutta toimintatapaa ja -kulttuuria.

 

 

 

Kommentit