Fatbardhe Hetemaj Riihimäellä Timo´s Coffeessa: Maahanmuuttajille lukioon oma starttiluokka

Uutiset, perjantaina 01.04.2011

Kokoomuksen helsinkiläinen kansanedustajaehdokas, vuoden pakolaisnainen, Fatbardhe Hetemaj vieraili huhtikuun ensimmäisenä päivänä Riihimäellä. Kansanedustaja Timo Heinosen Riihimäen Vaalikahvilalla Timo´s Coffeessa puhunut Hetemaj kertoi perheensä tarinan ja peilasi siihen tämänpäivän maahanmuuttokeskustelua. Hetemaj totesi keskustelun tason parantuneen ja nosti ykkösasiaksi kielikoulutuksen.

– On tärkeää, että Suomeen ei syntyisi kaksia työmarkkinoita tällekään saralle. Siksi on tärkeää, että kielikoulutus toimii. Ja tärkeää olisi myös saada maahanmuuttajia lukiokoulutukseen ja siitä etenemään aina korkeakouluihin, totesi Fatbardhe Hetemaj.

Hetemaj esittikin, että maahanmuuttajille voitaisiin tarjota lukioissa yhtä lisävuotta opiskelujen alun tasoittamiseksi.

– Lukioissa voisi olla neljäsvuoden mallia maahanmuuttajille. Ensimmäinen lukiostarttivuosi voisi olla vuosi jolloin saisi vahvistusta vielä kieliopintoihin ja myös kieliopintoihin silmällä pitäen reaaliaineiden opiskelua, ehdotti Hetemaj.

Riihimäellä vieraillut Fatbardhe Hetemaj kiitti myös Timo Heinosta politiikkaan lähtemisestä.

– Timo houkutteli minut mukaan. Hän oli ensimmäinen joka heti uskoi minuun, kiitteli Fatbardhe Hetemaj Timo´s Coffeessa ja sai kotiin viemiseksi hämäläisen käsityönä tehdyn humppilalaisen Sinisen Heinonen 2007 -lasiruusun ja Heinosen Kättenjälki näkyy -savimukin.

Tilaisuuden ja illan isäntä Timo Heinonen oli iloinen ystävänsä visiitistä Riihimäellä ensin Timo´s Coffeessa ja sen jälkeen Kokoomuksen nuorten nuortenillassa.

– Mä todella toivon ja uskon, että Fade (Fatbardhe Hetemaj) tekee näissä vaaleissa suomalaista historiaa. Hän ansaitsee sen ja olen varma, että maamme saa olla hänestä vielä ylpeä, totesi Timo Heinonen illan jälkeen ajellessaan Riihimäeltä pitkän kampanjapäivän päätteeksi takaisin kohtia kotia.

Kommentit