Farmari-messut alkavat Lahdessa – Kokoomus vahvasti mukana

Uutiset, keskiviikkona 30.07.2008

Nyt jo kymmenennen kerran järjestettävät Farmari-messut alkavat Lahdessa torstaina. Loppuviikon kestäville messuille odotetaan jälleen yli 80 000 kävijää ja Kokoomus on vahvasti mukana yli 400 näytteilleasettajan kanssa tapahtumassa.

– Farmari-messuille on aina mukava mennä. Muistoja on jo lapsuudesta kun Lopen Räyskälä isännöi silloin jättisuuria maatalousnäyttelyitä. Ehkä sellaisellekin olisi vielä joskus tilausta. Lahteen on mukava mennä ja meidän osastolla riittää ohjelmaa koko neljän päivän ajan, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinonen on Lahden Farmari-messuilla Kokoomuksen osastolla torstaina aamupäivällä kello 10.00 alkaen.

– Illaksi suutaan sitten Jyväskylään missä NesteOilRally alkaa. Siellä on työtehtäviä ja tapaamisia koko viikonlopun. Tiukkaan mennään siis loppuviikko.

Farmari-messuilla pääteemat ovat tänä vuonna kestävän energiatalouden lisäksi maanviljelijöiden hyvinvointi, maatilat kasvuyrityksinä ja ruuan ilo.

– Tuo ruoka teema on hyvä energiakysymysten rinnalla. Maatilojen jäteasiat puhuttavat paljon ja kun itse olen tehnyt erityisesti töitä hevosenlannan polton sallimisen eteen niin nyt tullut runsaasti yhteydenottoja myös sika- ja siipikarjatilojen lantaongelmista. Juuri Seinäjoen seudulta sain viestiä miten peltojen hinnat ovat karanneet täysin käsistä lieteongelman takia.

Heinosen lisäksi torstaina Kokoomuksen osastolla ovat paikalla kello 13-14 eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan vpj., kansanedustaja Pertti Hemmilä ja kello 16-18 kansanedustaja Jari Koskinen.

– Lahden kokoomuslaiset ovat järjestäneet meille hyvän osaston ja tietysti erityisen upeaa on se, että myös puheenjohtajamme, valtiovarainministeri Jyrki Katainen on mukana osastollamme lauantaina.

Lisätietoa mm. aukioloajat ja näytteilleasettajat Farmari-messujen kotisivuilta

Kommentit